FRISS HÍREK
Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!

Az első négy között vagyunk!

Az újévi hosszúhétvége nagyon jó formában érte a komáromi csapatot! Két egymást követő győzelme után már zsinórban a nyolcadik nyertes meccsét ünnepelhetik, ami azt jelenti, hogy az alapszakasz után az első négy között vagyunk!

Edymax férfi extraliga, az utolsó előtti 17. forduló - SZMOBAT:

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - VK KDS ŠPORT KOŠICE 3:0 (23, 13, 21)
Bírók: Vaško és Szász, 420 néző.

Komárom: Rak 3, Tarabus 7, Zaťko 4, Ogurčák 14, Kašper 6, J. Petráš 18, libero Turis. Edző: R. Pělucha.
Kassa: Smolej 5, Kríž 5, Lamanec 9, M. Sopko ml. 5, Pizur 9, Kasperkevič 0, liberá Kurej és Marčok (Goč 0, Ondruš 0, Jakubov 4, Machovec 0). Edző: R. Vlkolinský.

Kitűnő formát hozott Komárom, aki Kassát 3:0-ra verte meg, ezzel zsinórban a hetedik győzelmét szerezve. Az első szettet a hazaiak szerezték meg a végén (25:23), a másodikban lesöpörték a vendégeket a pályáról, ezzel 2:0-s előnyre (25:23) téve szert. Kassa a harmadik szettben próbált lépést tartani a hazaiakkal, de csak a feléig, a Spartak dominált végül és nyert is 3:0-ra. A legtöbb pontot szerző játékos a hazai Jakub Petráš volt (19 pont, 2 ász, 2 blokk), a leütő František Ogurčák pedig 14 ponttal gazdagodott (1 ász, 1 blokk). A vendégcsapatból egy játékos pontszáma sem sikeredett kétszámjegyűre. A hatalmas hajrának köszönhetően Komárom bennmaradt a legjobb négy közé jutásért folytatott harcban, hétfőn fejezi be az alapszakaszt Eperjesen. Megszakították ezzel Kassa nyerőszériáját is, akiknek így nem sikerült a tabella élére kerülni. Ők hétfőn otthon fogadják Miavát. 

MVP: Jakub Petráš (Komárom)

A harc az első négy helyért fokozódik, amit a komáromi sportcsarnokban is lehetett érezni, mivel elképesztő hangulat volt a nézőtéren, melyet főleg a hazai játékosok teljesítménye idézett elő. Játékosaink szép sportélménnyel gazdagították a hálás nézősereget, mivel 3:0-ra verték meg Kassát, de haladjunk csak szépen sorjában. 
Az első szett a kezdetén kiegyenlített küzdelmet mutatott, a csapatok fej-fej mellett haladtak, melynek eredményeképp kialakult egy kis hazai vezetés (11:10). Először 15:12-nél sikerült ellépnie Komáromnak, de a kassaiak tovább kapaszkodtak. A kiegyenlített 17:17-es állásnál a hazaiaknak ismét sikerült meglógni 20:17-re, de a szett vége drámaira sikeredett. Végül ezt a hazaiak jobban bírták, és mivel gyakorlatilag nem álltak vesztésre az egész szett alatt, mondhatjuk, hogy megérdemelten szerezték meg a vezetést. 

A második szettben 1:4-nél (a kassaiak szemszögéből) a keletről érkezett csapat edzője kénytelen volt talán kissé korán időt kérni. Ez valamicskét segített a játékosokon, 9:7-ig tartották a lépést Komárommal. Ezután a hazaiak már teljesen átvették az uralmat a pálya felett, és nem engedték szóhoz jutni ellenfelüket. Már csak szépíteni lehetett a 19:9-es álláson, mindenkinek világos volt, hogy Robin Pělucha fiai viszik el a második szettet is. 

A kassaiak persze a várakozsnak megfelelően nem adták könnyen magukat. A harmadik szettben vezettek 7:5-re, de ezt a hazaiak tudták kezelni. Ennek ellenére a vendégek továbbra is vezettek, bár csak kis mértékben. Kassa kezében utoljára 14:13-nál volt a vezetés, Komárom ezután fordított, két ponntal ellépett, és miután 22:18-ra növelte előnyét, már nem volt gondja minőségi és koncentrált játékával befordulni a célegyenesbe. 


Robin Pělucha, Komárom edzője: "Elsősorban örülök, hogy az ünnepek után képesek voltunk kiegyensúlyozott teljesítményt hozni különösebb kilengések nélkül. Annak ellenére, hogy az ünnepek után ez trükkös lehet, nekünk sikerült egy valóban erős ellenfelet megfogni, és lényegében az egész mérkőzés alatt nem adtunk nekik teret a fordításra. Nem mondanám, hogy Kassa rosszul játszott volna, mert küzdöttek, de sikerült a jó játékunkkal győzedelmeskedni felettük, így megérdemelten nyertünk. Elégedett vagyok, az lesz a fontos, hogy továbbra is megtartsuk ezt a játékot, amelynek minősége egyre csak javul."

Richard Vlkolinský, Kassa edzője: "Nehezen értékelem a teljesítményünket, de azt gondolom, hogy a hazaiak megérdemelték a győzelmet. Nincs ehhez semmi egyéb hozzáfűznivalóm, mivel minden egyes játékszakaszban, amiben ma Komárom ellen játszottunk kevesebb pontunk volt. Nehéz volt bármi megoldást találni, amivel a saját malmunkra hajthattuk volna a vizet. Sajnos, ez egy klasszikus vereség volt, ahol az ellenfél egyértelűen jobban játszott nálunk."

Edymax férfi extraliga, az alapszakasz utolsó, 18. fordulója - HÉTFŐ: 

VK MIRAD PU PREŠOV - VK SPARTAK UJS KOMÁRNO 1:3 (24, -19, -23, -20)
Bírók: Malík és Höger, 239 néző.

Eperjes: Oleárnik 2, Ščerba 20, Mikovčík 7, Šniežek 9, M. Sopko st. 20, Šiket 10, libero T. Lampart (Velička 0, Hudák 4). Edző: E. Digaňa.
Komárom: Rak 5, Tarabus 11, Zaťko 1, Ogurčák 22, Kašper 12, J. Petráš 17, libero Turis (M. Kubš 8). Edző: R. Pělucha.

Komárom tudta, hogy ahhoz, hogy az első négy közé jusson nyernie kell Eperjes ellen, valamint támaszkodnia kell Miava vereségére Kassával szemben. A vendégek jól kezdtek, vezettek 17:12-re, de az eperjesiek az id. Martin Sopka szerváinál fordítottak 20:18-ra, és végül meg is nyerték az első szettet 26:24-re. A továbbiakban már Komárom dominált, aki így egymás után a nyolcadik győztelmét zsebelte be, az első négybe jutott Miavát két ponttal megelőzve. Az utolsó extraligás vereségét november 14-én szenvedte el Komárom, éppen Eperjes ellen (1:3). A vendégcsapatot a leütő František Ogurčák is hozzásegítette a győzelemhez, aki 22 pontot jegyeztetett be (3 ász és 3 blokk), a hazaiaknál 20 pontot szereztek a leütők, Sopko és Michal Ščerba.  Ivo Mikovčík további 6 blokkal növelte csapata teljesítményét. 

MVP: Martin Turis (Komárom)

Erik Digaňa, Eperjes edzője: "Gratulálok Komáromnak. Véget vetettek a vereségek hosszú sorának. Ez a csapat ma bekerült az első négy közé és nagy esélye van a bajnoki cím megszerzésére is. Mi ma kapaszkodtunk, a védelemre szerettünk volna koncentrálni, amivel a mostani edzések során foglalkoztunk. A mai napnak megvoltak a maga jó pillanatai, nem adtuk könnyen a bőrünket. A nézők szempontjából ez egy élvezetes mérkőzés volt. Az eredménye sajnos nem örvendeztet meg, de nem is fáj mélységesen. Megvannak a magunk céljai, holnap kielemezzük majd a videófelvételt. Megyünk tovább. Vár minket az extraliga második szakasza. Ezzel pedig szeretném meghívni a kedves szurkolókat, és hiszem, hogy szép röplabdajátékot fognak látni."

Robin Pělucha, Komárom edzője: "Ez nehéz volt ma. Eperjes nagyon jól védekezett. Bátran támadtak. Mi szenvedtünk. Felülkerekedtek rajtunk, nem mondanám, hogy meglepett a teljesítményük, de ma tényleg kiválóan játszottak. Egyáltalán nem volt egyszerű. Örülök, hogy nyertünk. Voltak azért egyértelmű hiányosságok."

id. Marti Sopko, Eperjes csapatkapitánya: "Szép mérkőzés volt, bár számunkra kedvezőtlen eredménnyel. Komárom ma a győzelemért jött, mivel erre szükségük van az első négybevaló jutáshoz, ez persze nem azt jelenti, hogy nekünk nem volt miért játszanunk. Azt gondolom, hogy ez egy jó meccs volt, csak éppen a döntő pillanatokban hibáztunk a támadószakaszban. Természetesen voltak hibák mindkét oldalon, ebben kiegyenlített volt a mérkőzés. Kulcsfontosságú volt a támadójáték a döntő pillanatokban. Komárom jól támadott, mi nem, egyszóval az eredmény magáért beszél. Örülök az első szettnek, amikor vezető szerepbe kerültünk és meg is nyertük a játszmát. Ezután jött a megbékélés, a szettek kezdetei eddig rendszerint katasztrofálisak. Ezen javítanunk kell. A rájátszásban még valamit begyakorolunk, és következetesen készülünk a play-offra. Nincs beszéd. Itt most már tenni kell. Az alapszakasz sok mindent megmutatott. A pozíció, amit elfoglalunk valós képet ad. Nagyon közel vagyunk, de valami mindig hiányzik. Van még egy kis időnk, tudunk még magunkon dolgozni, nem akarunk csak másodlagos ellenfelek lenni a rájátszásban.  A rájátszásban minél feljebb szeretnénk lépni. Szerintem senkit nem lep meg, ha azt mondom, hogy nem akarunk sem az ötödik, sem a hatodik helyen végezni. keményen fogunk dolgozni azon, hogy harcbaszálljunk az éremért. Mindent bele!“