FRISS HÍREK
Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!Nyári tábor 2019!Diák csapatunk bejutott a Felsővízközben rendezendő nyolc fős országos döntőbe!Támogasson Ön is minket a COOP Jednota segítségével!A kiváló 6. helyen végeztünk!Még van esély az 5. helyre!Az 5. helyért játszunk!Önmagunkat is felülmúlva, SIKERÜLT!Szenzációs győzelem Miaván!Túlerőben voltak a kassaiak!

Csapatunk küzdött, a Final Fourba mégis Kassa megy!

A Szlovák Kupa negyeddöntőjének győztese egyenesen a Fina Four-ba jut tovább, ami februárban kerül megrendezésre. Sajnos csapatunk kiemelkedő teljesítménye sem volt elég a tabella (jelenlegi) második helyezettje, Kassa ellen.

A Szlovák Kupa Final Four kvalifikációs mérkőzése - 2018/2019 (egy találkozót rendeznek):

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - VK KDS ŠPORT KOŠICE 1:3 (-20, -20, 20, -18)

Bírók: Viktoríni-Lisá a Schimpl, 100 néző.

Komárom: Forró 2, Sládeček 6, Kubš 19, Hinduliak 11, Rehák 15, Rak 8, liberók Habán a Pati-Nagy (Sánta 0). Edző: R. Pělucha.
Kassa: Rossard 2, Jakubov 20, Kríž 4, Lamanec 26, M. Sopko ml. 5, Bališin 8, libero Kryš (Kasperkevič 2, Labik 1, Smolej 3, Pizur 0, Marčok 0). Edző: R. Vlkolinský.

MVP: Miroslav Jakubov (Kassa)

Komárom a jelenleg a bajnoksági tabella második helyén álló csapat ellen 5:2-es vezetéssel kezdett. A vendégek azonban fokozatosan eggyenlítettek 6:6-ra, sőt még 6:8-ra fordítottak is. Ettől a pillanattól kezdték uralni az első szettet, a hazaiak számára kemény diónak bizonyultak 8:15-ös előnynél. Kassa vezetett 11:18-ra is, majd 17:22-re. Komárom azonban összeszedte magát, nem hiányzott sok a sikerhez sem. 20:22-nél azonban megállították menetelésünket, az utolsó pontok már a vendégeknek kedveztek.

A második szettben is a komáromiak szerezték meg először a vezetést (5:3), de az ellenfél megint hamar egyenlített - 6:6. Komárom tartotta a lépést Kassával egészen 9:9-ig, majd három ponttal elhúztak a keletiek 12:9-re és enyhe előnyüket már kontorlálták. A sikeres komáromi támadások eredményeképp sikerült 15:16-ra enyhíteni a különbséget, Kassa azonban megint időben lépett és növelte a különbséget 20:16-ra. Ez az előny már elegendő volt Richárd Vlkolinsý tanítványainak, hogy a második szettet is sikeresen zárják.

Komárom a harmadik szettben kihasználta Kassa gyengébb teljesítményét és egészen 7:1-es vezetésre tett szert, ami a hazaiaknak jó alapul szolgált. A lehetőséget ki is használták. A hazaiak diktálták a szett tempóját, vezettek 12:5-re, majd 17:8-ra, majd a vendégek pontosítottak játékukon, de csak 21:15-re tudtak szépíteni. A folytatás már a hazaiak kezében volt, megérdemelten győztek a harmadik szettben.

A mérkőzésen első alkalommal szerezte meg Kassa a szett első vezetését. 4:2-re vezettek, amit Komárom 4:5-re fordított meg. Kassa újra erősített - 9:5. A vendégek elhúztak, később már 13:8-ra vezettek és a játék a kezükben volt. Komárom ennek ellenére nem adta fel, küzdött az erősebb ellenfél ellen. Annak ellenére, hogy időkérés után megint a vendégek már 18:13-ra vezettek, ahonnan a hazaiaknak már nagyon nehéz volt visszahozni a mérkőzést. Kassa a mérkőzés végét jobban bírta, de teljesen megérdemelten tapsolta meg Komárom különítményét a szurkoklótábor, mivel az ellenfél ellen büszkén küzdött a csapat. Kassa így továbbjutott a Szlovák Kupa Final Four-jába.

Robin Pělucha, Komárom edzője:  "Ez egy olyan mérkőzés volt, ami számunkra nem számít bele az évadba. Részünkről nem volt rossz, bizonyos pillanatokban azonban az ellenfél bizonyult jobbnak. Döntő volt, hogy Kassa jobban védekezett és jobban játszott mezőnyben. Másrészt néha nem tudtuk a labda irányát megfordítani és letenni azt. Az ellenfél jobb volt, a vereség ellenére azt kell mondanom, hogy az ezt megelőző mérkőzésekhez viszonyítva folyamatosan fejlődünk. Voltak pillanatok, amikkel teljesen meg vagyok elégedve, de volt sok dolog, amin még dolgoznunk kell. Nem értékelem ezt a teljesítményt kifejezetten rossznak azért, de még egy szettet meg tudtunk volna nyerni. Sajnálom, kár érte.

Richard Vlkolinský, Kassa edzője: "A mérkőzés nagyon nehéz volt. Komárom egy méltóképp erős ellenfél, amely jól dolgozik együtt és az utolsó Miava elleni mérkőzésen is kiválóan játszott. Komárom legyőzésére muszáj volt alávetnünk magunknak valamilyen felkészülésnek, hogy bírjuk a mérkőzést. A mi részünkről engem nagyon zavart, hogy néhány dolgot, amit edzésen gyakoroltunk, nem sikerült átültetni a mérkőzésbe, csak időnként jelentek meg. Világos, hogy jobbak voltunk az adogatásokban és a döntő pillanatokban, amivel elégedett vagyok. Azonban a többi számban nem vagyok annyira biztos. A védekezéssel és a támadással, ahol a lehetőségeket magunk alakítottuk ki, meg vagyok elégedve, de sajnálom, hogy néhány dolgot nem tartottunk be és nem voltunk elég türelmesek a mérkőzés alatt. Még mindig vannak kieséseink, ami szerintem nem függ össze az edzésen folytatott munkával, inkább a koncentrációval, összpontosítással. Mindenesetre gratulálok játékosaimnak a győzelemért."