FRISS HÍREK
Az Extraliga idő előtt véget ért!A negyeddöntő elhalasztva, határozatlan időre!Az elődöntőben vagyunk!1:0-ra vezetünk Eperjes ellen!Szombaton kezdődik a play-off!Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!

Csütörtöki győzelem Zólyom ellen!

Egy szokatlan napon és még szokatlanabb időben fogadták röpiseink a zólyomi csapatot, akiket 3:0-s győzelemmel engedtek útnak Pusztavár felé.

Edymax férfi extraliga - alapszakasz - 7. forduló - csütörtök: 

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - MVK ZVOLEN 3:0 (16, 16, 17)
Bírók: Viktoríni-Lisá és Juráček, 100 néző.

Komárom: Rak 6, Forró 6, Zaťko 2, Ogurčák 10, Tarabus 13, J. Petráš 3, liberók Turis és Pati-Nagy (M. Nagy 0, Jalovecký 1, Százvai 6, Kašper 3). Edző: R. Pělucha.
Zólyom: Vrtielka 2, Borski 7, Kenny 2, Kučera 6, Michalec 4, Kamenský 3, libero Hraňo (F. Smith 6, Kán 0, Orolín 1). Edző: M. Vaško.

MVP: Ján Tarabus (Komárno)

Csütörtökön körülbelül négy hét és három vesztes extraligás mérkőzés után szerezték meg első extraligás győzelmüket a VK Spartak UJS Komárno röpladbásai. Robin Pělucha fiai fölényesen 3:0-ra (16, 16, 17) nyertek az MVK Zvolen játékosai ellen az Edymax extraliga alapszakaszának 7. fordulójában.

A zólyomi vendégek, akik szerdán otthoni környezetben nem voltak elegendőek a junior SR "20" csapathoz (0:3) nem kezdtek rosszul - az első szettben 8:5-nél vezettek. A hazaiak hamarosan felzárkóztak, és onnantól kezdve teljes mértékben ők kontrollálták a mérkőzést. Pělucha edző fokozatosan teret adott a többi játékosnak is, végül a legtöbb pontot az MVP Ján Tarabus (13) és František Ogurčák (10) szerezték. 

Komárom egyelőre három nyert és három vesztett meccset tudhat magáénak, ezzel a 6. helyet foglalja el a tabellán. Zólyom egy győzelemmel és hat vereséggel az utolsó 9. helyen áll. A hetedik forduló következő három mérkőzése szombatra van beütemezve.

Az első szett elején a vendégek kihasználták a hazaiak lassabb kezdését és 8:6-nál és 12:10-nél egyaránt vezettek. Persze a hazai csapatnak fokozatosan sikerült felvennie a ritmust és a kiváló Ogurčák pontszerzéseinek köszönhetően 14:13-nál átvették a vezetést. Ezután a hazai játékosoknak nem okozott problémát tartani a tempót, az előnyüket folyamatosan növelni tudták, így a zólyomiak számára az első szett fájdalmasan korán ért véget.

A második szettben Komárom sokkal jobban kezdett, a vendégek már 1:5-nél időt kértek. Nagyon elkapta a fonalat Ogurčák, akihez csatlakozott Tarabus, így nem volt meglepő, hogy a hazaiak a második szettet is tökéletesen teljesítették, bár itt már az elejétől kezdve kézben tartották azt.

A harmadik szettben már játszhatott minden hazai játékos, akik láthatóan ugyanúgy élvezték a játékot, és megérdemelten fogadhatták a komáromi szurkolók ovációját. Komárom megérdemelten nyert három szettben, a harmadikban még a komáromi fiatalok is pályára léphettek és megmutathatták magukat a hazai közönségnek. Összességében a komáromi oldalon megmutatkozott, mire képes a csapat, és láthatóan nagyon örültek a megérdemelt győzelemnek. 

Robin Pělucha (Komárom edzője)"Elsősorban nagyon örülök, hogy hazai közönség előtt tudtunk nyerni. Szerencsétlen vereségek sora van mögöttünk, ezek persze minket nagyon bántottak, néhány esetben mi is okoztuk őket. Ezért most nagyon örülök ennek a győzelemnek, és remélem, hogy minél tovább tart ez a hullámhegy. Annak is nagyon örülök, hogy a komáromi fiatalok is érvényesülhettek, ügyesen játszottak és eleget tettek az elvárásaimnak."

Martin Vaško (Zólyom edzője)"Ma az első szettet jól kezdtük, azután ugye elkezdtünk hibázni, és egyre csak halmoztuk őket. A második és harmadik szettben eljutottunk a fogadástól a beadásig, erős védelembe ütköztünk, amivel folyamatosan problémáink voltak, ezekkel végül nem bírtunk, és ezt tükrözi az eredmény is."

A találkozóról készült képekett az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg:

https://www.vkspartak.sk/sk/galeria/vk-spartak-ujs-komarno-mvk-zvolen

Fotó: Anton Vanya