FRISS HÍREK
Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!Nyári tábor 2019!Diák csapatunk bejutott a Felsővízközben rendezendő nyolc fős országos döntőbe!Támogasson Ön is minket a COOP Jednota segítségével!A kiváló 6. helyen végeztünk!Még van esély az 5. helyre!

Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból!

Röplabdásaink kiváló kassai teljesítménye után nagy várakozással néztünk az Eperjessel való mérkőzés elébe. Sajnos a kiváló szereplést most nem sikerült megismételni és megadtuk magunkat a harcosabb ellenfélnek, anélkül, hogy akár egy pontot is szereztünk volna.

Edymax férfi extraliga - alapszakasz - 9. forduló - csütörtök:


VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - VK MIRAD PU PREŠOV 1:3 (-23, 18, -22, -15)
Bírók: Sarka és Juráček, 102 néző.

Komárom: Rak 10, Kašper 8, Zaťko 1, Ogurčák 16, Tarabus 4, J. Petráš 19, libero Turis (Forró 1, Százvai 1, Jalovecký 1, Slezák 0). Edző: R. Pělucha.
Eperjes: Šiket 4, Oleárnik 0, M. Sopko st. 14, Mikovčík 11, Šniežek 12, Ščerba 9, libero T. Lampart (Jurko 1, Hudák 0). Edző: E. Digaňa.

A VK MIRAD PU röplabdásai 3:1-re nyerték az Edymax extraliga alapszakaszának 9. fordulójának utolsó mérkőzését Komáromban, így az ellenfelük elé, a hatodik helyre kerültek a tabellán. Az utolsó hat meccsből Komáromnak ez volt az ötödik vesztes mérkőzése, míg Eperjes az idénye negyedik győzelmével gazdagodott. 

Az első szettben a vendégek csapatából főként a 2015-ös extraligás döntősök emelkedetek ki, folyamatosan tudták tartani a két-három pontos előnyüket. Komárom a szett végére feljött, de azt az eperjesiek már nem engedték el, így azt meg is nyerték 25:23-ra. A második szett már a komáromiaknak kedvezett, 25:18-ra hozták, ezzel egyenlítve 1:1-re. 

A harmadik szettben Komárom felzárkózott 14:18-ról 17:18-r, de a végét az eperjesiek így is jobban bírták. Az első szettlabdát a vendégek kapitánya, az id. Martin Sopko harcolta ki egy ásszal (24:20), és bár a hazai Juraj Zaťko a lemaradást csökkentve ugyanígy szerzett még két pontot (22:24), ez nem volt elég a fordításhoz, így a harmadik szett is a vendégeké lett. 

MVP: id. Martin Sopko (Eperjes)

Az első szett kezdetete kiegyenlített erőviszonyokat mutatott, 7:7 volt az állás, amikoris a vendégek elsőként elléptek 10:7-nél. Komáromnak ebben a szakaszban problémái voltak az adogatással, ezért az eperejsiek mindig tudtak válaszolni ellenfelük pontjaira. A hazaiak ügyesebb játéka már csak a szett végére indult be, amikor felzárkóztak 20:21-re, de a jól indult szettnek a vendégek vetettek véget a második szettlabda után.

A megleckéztetett Komárom már pozitívabban lépett pályára a második szett elején, sikerült is kidolgozniuk egy hárompontos előnyt (5:2). Eperjes persze felzárkózott 6:5-re, de a hazaiakat ez sem tántorítorra el. Jelentős előnyt szereztek (13:8) és ezt ügyesen tartották is a szett végéig. Jó játékuk a hálónál hozzásegítette őket az egyenlítéshez, úgyhogy jöhetett is a harmadik szett. 

Bár úgy tűnt, hogy pszichikailag a hazaiak lesznek erősebbek, éppen az ellenkezője volt a helyzet. Komáromnak nem sikerült jól elkapni a szett kezdetét és máris 3:7 volt az állás. Ezt a lemaradást sikerült csökkenteni Petráš adogatásának köszönhetően (7:8), Ogurčák leütésének hála pedig a vezetést is sikerült átvenni (10:9). Robin Pělucha fiainak támadóhibái sajnos ismét fordítást eredményeztek. Eperjes zsinórban hat pontot szerzett, így 15:10-re átvették a vezetést, ezzel megkönnyítve útjukat a szett megnyerése felé. Ezen mit sem váloztatott a hátrány 17:18-ra való feltornázása, a vendégek tartották előnyüket.

A negyedik szett ugyancsak rendkívül izgalmas és fordulatokkal teli volt. Először Komárom volt az, aki átvette a vezetést (9:5). Utána jött egy rövidzárlat, ami Komárom számára végzetes következményekkel járt. Eperjesnek volt egy 8:0-s sorozata, így egyszercsak már vezetett is 13:9-re. Attól a pillanattól kezdve szinte már csak egy csapat volt a komáromi pályán, és azok az eperjesiek voltak. Ők ezután már kényelmesen meneteltek a győzelem felé a szenvedő Komárom ellen. 

Robin Pělucha, Komárom edzője: "Elsősorban nagyon bánt a mai szereplésünk, ez volt talán a legrosszabb, amit eddig láttam. Egy egész hét után, ami jónak tűnt, a második szett kivételével az elsőtől az utolsó labdáig borzalmasan játszottunk ezen a mérkőzésen. Nehéz kimondani, de nem tudok semmilyen pozitívumot találni a mai párbajban, egyszerűen ma teljes zárlat volt. Bánt, hogy az erősebb ellenféllel szemben nem tudunk nyerni, nem tudom, hol a hiba, ez ma nem sikerült nekünk."

Erik Digaňa, Eperjes edzője: "Elsősorban szeretnék gratulálni a játékosaimnak, még ha az eredmény nem is visz már minket a legjobb négy közé, a mai egy fontos győzelem volt a játszótéren. Meg kell őket dicsérnem, mert ilyen vadsággal és ilyen "jóízűen"  még nem láttam őket játszani, még a felkészülési időszakban sem. Nem vonnék le messzmenő következtetéseket, hogy ez most már minidig így lesz, kemény munka vár még ránk, de jó megmutatni, hogy tudunk, és az edzések meghozzák a gyümölcsüket."