FRISS HÍREK
Az Extraliga idő előtt véget ért!A negyeddöntő elhalasztva, határozatlan időre!Az elődöntőben vagyunk!1:0-ra vezetünk Eperjes ellen!Szombaton kezdődik a play-off!Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!

Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból!

Röplabdásaink kiváló kassai teljesítménye után nagy várakozással néztünk az Eperjessel való mérkőzés elébe. Sajnos a kiváló szereplést most nem sikerült megismételni és megadtuk magunkat a harcosabb ellenfélnek, anélkül, hogy akár egy pontot is szereztünk volna.

Edymax férfi extraliga - alapszakasz - 9. forduló - csütörtök:


VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - VK MIRAD PU PREŠOV 1:3 (-23, 18, -22, -15)
Bírók: Sarka és Juráček, 102 néző.

Komárom: Rak 10, Kašper 8, Zaťko 1, Ogurčák 16, Tarabus 4, J. Petráš 19, libero Turis (Forró 1, Százvai 1, Jalovecký 1, Slezák 0). Edző: R. Pělucha.
Eperjes: Šiket 4, Oleárnik 0, M. Sopko st. 14, Mikovčík 11, Šniežek 12, Ščerba 9, libero T. Lampart (Jurko 1, Hudák 0). Edző: E. Digaňa.

A VK MIRAD PU röplabdásai 3:1-re nyerték az Edymax extraliga alapszakaszának 9. fordulójának utolsó mérkőzését Komáromban, így az ellenfelük elé, a hatodik helyre kerültek a tabellán. Az utolsó hat meccsből Komáromnak ez volt az ötödik vesztes mérkőzése, míg Eperjes az idénye negyedik győzelmével gazdagodott. 

Az első szettben a vendégek csapatából főként a 2015-ös extraligás döntősök emelkedetek ki, folyamatosan tudták tartani a két-három pontos előnyüket. Komárom a szett végére feljött, de azt az eperjesiek már nem engedték el, így azt meg is nyerték 25:23-ra. A második szett már a komáromiaknak kedvezett, 25:18-ra hozták, ezzel egyenlítve 1:1-re. 

A harmadik szettben Komárom felzárkózott 14:18-ról 17:18-r, de a végét az eperjesiek így is jobban bírták. Az első szettlabdát a vendégek kapitánya, az id. Martin Sopko harcolta ki egy ásszal (24:20), és bár a hazai Juraj Zaťko a lemaradást csökkentve ugyanígy szerzett még két pontot (22:24), ez nem volt elég a fordításhoz, így a harmadik szett is a vendégeké lett. 

MVP: id. Martin Sopko (Eperjes)

Az első szett kezdetete kiegyenlített erőviszonyokat mutatott, 7:7 volt az állás, amikoris a vendégek elsőként elléptek 10:7-nél. Komáromnak ebben a szakaszban problémái voltak az adogatással, ezért az eperejsiek mindig tudtak válaszolni ellenfelük pontjaira. A hazaiak ügyesebb játéka már csak a szett végére indult be, amikor felzárkóztak 20:21-re, de a jól indult szettnek a vendégek vetettek véget a második szettlabda után.

A megleckéztetett Komárom már pozitívabban lépett pályára a második szett elején, sikerült is kidolgozniuk egy hárompontos előnyt (5:2). Eperjes persze felzárkózott 6:5-re, de a hazaiakat ez sem tántorítorra el. Jelentős előnyt szereztek (13:8) és ezt ügyesen tartották is a szett végéig. Jó játékuk a hálónál hozzásegítette őket az egyenlítéshez, úgyhogy jöhetett is a harmadik szett. 

Bár úgy tűnt, hogy pszichikailag a hazaiak lesznek erősebbek, éppen az ellenkezője volt a helyzet. Komáromnak nem sikerült jól elkapni a szett kezdetét és máris 3:7 volt az állás. Ezt a lemaradást sikerült csökkenteni Petráš adogatásának köszönhetően (7:8), Ogurčák leütésének hála pedig a vezetést is sikerült átvenni (10:9). Robin Pělucha fiainak támadóhibái sajnos ismét fordítást eredményeztek. Eperjes zsinórban hat pontot szerzett, így 15:10-re átvették a vezetést, ezzel megkönnyítve útjukat a szett megnyerése felé. Ezen mit sem váloztatott a hátrány 17:18-ra való feltornázása, a vendégek tartották előnyüket.

A negyedik szett ugyancsak rendkívül izgalmas és fordulatokkal teli volt. Először Komárom volt az, aki átvette a vezetést (9:5). Utána jött egy rövidzárlat, ami Komárom számára végzetes következményekkel járt. Eperjesnek volt egy 8:0-s sorozata, így egyszercsak már vezetett is 13:9-re. Attól a pillanattól kezdve szinte már csak egy csapat volt a komáromi pályán, és azok az eperjesiek voltak. Ők ezután már kényelmesen meneteltek a győzelem felé a szenvedő Komárom ellen. 

Robin Pělucha, Komárom edzője: "Elsősorban nagyon bánt a mai szereplésünk, ez volt talán a legrosszabb, amit eddig láttam. Egy egész hét után, ami jónak tűnt, a második szett kivételével az elsőtől az utolsó labdáig borzalmasan játszottunk ezen a mérkőzésen. Nehéz kimondani, de nem tudok semmilyen pozitívumot találni a mai párbajban, egyszerűen ma teljes zárlat volt. Bánt, hogy az erősebb ellenféllel szemben nem tudunk nyerni, nem tudom, hol a hiba, ez ma nem sikerült nekünk."

Erik Digaňa, Eperjes edzője: "Elsősorban szeretnék gratulálni a játékosaimnak, még ha az eredmény nem is visz már minket a legjobb négy közé, a mai egy fontos győzelem volt a játszótéren. Meg kell őket dicsérnem, mert ilyen vadsággal és ilyen "jóízűen"  még nem láttam őket játszani, még a felkészülési időszakban sem. Nem vonnék le messzmenő következtetéseket, hogy ez most már minidig így lesz, kemény munka vár még ránk, de jó megmutatni, hogy tudunk, és az edzések meghozzák a gyümölcsüket."