FRISS HÍREK
Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!

Értékes győzelem Miaván!

Jó színben tüntettük fel magunkat Miaván, ahol kamatostul adtuk vissza az itthoni TV kamerák előtt szerzett szoros vereséget. Nagy győzelem Komárom javára 3:1 arányban!

Edymax férfi extraliga - alapszakasz - szerda, 14. forduló:

TJ SPARTAK MYJAVA - VK SPARTAK UJS KOMÁRNO 1:3 (-22, -22, 15, -25)
Bírók: Viktoríni-Lisá és Svorenčík

Miava: Watzka 14, Michal Zeman 16, Konc 22, Pokopec 15, Pollák 2, Valo 2, libero Ochodnický (Viskup 0, Barták 0). Edző: M. Pipa.
Komárom: Rak 8, Tarabus 14, Zaťko 2, Ogurčák 15, Kašper 10, J. Petráš 20, libero Turis (Forró 0, Jalovecký 0, Sánta 0, Slezák 1). Edző: R. Pělucha.

Privigye (10-4) csak a jobb játszmaaránynak köszönhetően áll a tabella 2. helyén Miava előtt, aki hazai pályán Komárom ellen a harmadik szett megnyerésével csökkentette hátrányát, de a negyedik szett végén nem jutott szettlabdához, a Spartak pedig a harmadikat sikeresen győzelemre váltotta (27:25). Michal Zeman 7 blokkja, de még Matúša Konc 22 pontja sem volt elég a győzelemhez, a csapatot a maga 20 pontjával Jakub Petráš húzta, aki éppen Miaváról érkezett Komáromba a szezon előtt. Komárom 7 győzelemmel és 6 vereséggel rendelkezik, ezzel a tabella 6. helyét foglalja el. 

MVP: Ján Tarabus (Komárom)

Kiegyenlített és drámai meccsnek lehettünk ma tanúi Miaván (a mérkőzés pontjainak aránya 94:92 a hazaiak javára). A tapasztaltabb vendégek a hazaiak bizonytalanságát kihasználva 25:22-re nyerték meg az első két szettet. A harmadik szettben a hazaiak jelentősen javultak, és kitűnő teljesítményükkel 25:15-re nyertek is, ezzel csökkentve a hátrányukat (1:2). Miava kiválóan kezdte a negyedik szettet is, amikoris 9:3-ra vezetett. A vendégek Tarabus szerváinak köszönhetően csökkentették lemaradásukat, és fokozatosan ki is egyenlítettek. A feszült végjátékot a komáromiak bírták jobban, 27:25-re nyerték a szettet, ezzel megkövetelve maguknak a három pontot érő győzelmet.

Martin Pipa, Miava edzője: "Ma nem győztük az első két szett végjátékát. A harmadikban szép röplabdát játszottunk. A negyediket kiválóan kezdtük, de utána rengeteg hibát követtünk el, és a tapasztaltabb vendégcsapat ezt ki is használta. Csalódott vagyok és bánt a mai vereség."


Robin Pělucha, Komárom edzője: "Küzdelmes mérkőzés volt a mai, szerintem a hazai csapat volt a favorit. Egyszer az egyik, másszor a másik csapatnak ment jobban. Az első két szett végét jobban győztük, mint Miava. A harmadikban kicsit megszorongattak minket, jól játszottak. A negyedik játszmában Miava kitűnően kezdett, de türelmes játékkal vissza tudtunk jönni. A végjátékot pontról pontra játszottuk, és végül mi nyertünk."