FRISS HÍREK
Az Extraliga idő előtt véget ért!A negyeddöntő elhalasztva, határozatlan időre!Az elődöntőben vagyunk!1:0-ra vezetünk Eperjes ellen!Szombaton kezdődik a play-off!Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!

...és a play-off-ot a 3.helyről kezdjük!

A VK Spartak UJS Komárom röplabda játékosai szenzációs hangulatban otthonukban győzték le Svidník csapatát egy öt szettes drámái mérkőzésen. A csapatok hírnevükhöz méltóan játszottak a drámai mérkőzésen, mert ha ez a két csapat játszik, ott mindig dráma van. Nagyszerű mérkőzés, szenzációs hangulatban!

Edymax férfi extraliga – második szakasz - 6. forduló - vasárnap:


VK SPARTAK UJS KOMÁROM - TJ SLAVIA SVIDNÍK 3:2 (11, -19, -22, 18, 1 0)
Bírók: Sarka és Schimpl, 380 néző

Komárom: M. Kubš 17, Tarabus 9, Zaťko 3, Ogurčák 13, Kašper 14, J. Petráš 20, libero Turis (Rak 6, Jalovecký 0, Forró 1). Edző: R. Pělucha.
Svidník: Tatarenko 6, Šellong 0, Pietrzak 27, Fedorenko 18, Matušovský 8, J. Hriňák 1, libero S. Paňko (Repka 0, R. Vitko 0, Cihoň 0, Marjov 6, Macko 0). Edző: P. Tholt.

Vasárnap a Komáromban és Miaván lejátszott mérkőzések lezárták az Edymax férfi röplabda extraliga második szakaszát. A Komáromi csapat 3:2-re legyőzte Svidník csapatát, 1:2-es hátrányból fordítottak és így a 3. helyre ugrottak a tabellán, megelőzve a vasárnapi ellenfelüket. A rájátszásában Komárom (3.) Eperjes csapatával találkozik (6.) és Svidník (4.) Miava (5.) ellen lép pályára, akik ma 3:0-ra verték meg Eperjes csapatát. A további párosok: Privigye (1.) és Zólyom (8.), Kassa (2.) és Nyitra (7.). Az első negyeddöntős mérkőzésekre február 29-én, szombat kerül sor.

Komárom a szerdai, a bajnok Privigye elleni hárompontos győzelem után felvértezve állt a harmadik helyen álló Svidník ellen pályára, ahol nagyon jól kezdtek és átvették a vezetést. A vendégek 2: 1-re fordítottak, ám Komárom kiegyenlített és a végén nyerni tudott. A hazai játékosoknak 23 blokkal sikerült megnyerni a mérkőzést, a tapasztalt Kašper Peter kilencet tudhatott magáénak. A legtöbb pontot Svidník játékosa, Pietrzak Lukasz (27) szerezte.

MVP: Peter Kašper (Komárom)

A csapatok hírnevükhöz méltóan játszottak és ahogy már megszokott volt a szezonban az ötödik szettben bontakoztak ki, amely végül eldöntötte melyik csapat kezdi meg a rájátszást a harmadik és a negyedik helyről. Komárom jól indított, az első szettben 12:6 arányban vezettek, ahonnan a vendégek nem találták a kiutat, és így a hazaiak meglepően könnyedén megnyerték az első szettet. Komárom 20:9-es vezetésekor egyértelmű volt, hogy Svidník csapatát a hazaiak gyorsan lesöprik a pályáról.
A második szett elején azonban a jelenlévők megtapasztalhatták, hogy még nem dőlt el semmi. Svidník rákapott a játék ízére, és a hazai csapat próbált felzárkózni. 9:12-es állásnál a dél-szlovákiai csapat összeszedte magát és 15:14-re fordított, és úgy tűnt, hogy jó úton halad, hogy megnyerje a második szettet. Svidník azonban nem adta fel, 21:18-ra fordított és a szett végéig megőrizte a vezetést, tehát minden kezdődhetett elölről.

Az ellenfelek továbbra is lovon voltak és 6:2-es és 9:3-as eredménynél arra kényszerítették Robin Pěluchát, hogy mindkét pihenő idejét felhasználja. Noha Komáromnak 9:11-re sikerült csökkentenie az eredményt, a vendégek felszívták magukat és már 21:15-re vezettek. A befejezés előtt Komárom 22:23-ra megközelítette az ellenfelét, de sajnos elfogyott az energiájuk, így Svidník 2:1-re vezetett.
Komárom jól indította a negyedik szettet, szorosan bár de vezetett is 12:12-es állásig, amikor úgy tűnt, hogy a vendégek megfordítják az állást. A játék fontos részén Komárom nagyon jól teljesített, nem engedte, hogy az ellenfél vezetést szerezzen. A 16:12-es eredmény után már érezhető volt, hogy a negyedik szett a hazai csapaté lesz, és ezután sem volt hiány nagyszerű, harci helyzetekből.
Mindkét csapat önfeláldozó cseréket mutatott a meccs során, tehát logikusan ez a harc rövidített játszmával ért véget. Az 5. szettben mindkét csapat váll-váll mellett haladt, cserére is Komárom 8:7-es vezetésénél került sor először. 9:9-es állásnál a hazai csapat 12:9-es különbségre tett szert, majd az euforikus hangulatban sikeres harcot folytatott, így megszerezte a harmadik helyet a rájátszásban – play-off!

Pělucha Robin (Komárom edzője): "Örülök, hogy ismét nyertük és ismét itthon. Olyan volt ez a mérkőzés, mint egy hinta. Az első szett egyértelmű volt, azonban a másodikban már nem volt minden olyan szuper, a harmadik szettben igaz keményen harcoltunk, de ez sem volt elég. Utána belehúztunk és végül egy csapatként játszottunk, előtte kicsit szétestünk, de így is összeszedtük magunkat. Kiléptünk a negatív letargiából, és végül jó befejezése lett számunkra a mérkőzésnek, bár azt el kell mondani, hogy Svidníkkel nem volt jó játszani. A rövidített játszmában Svidník csapata nagyon jó, úgyhogy ez mindig apróságokon dől el. Szeretnénk köszönetet mondani a nézőinknek, azt hiszem, tetszett nekik a játékunk, és köszönjük a támogatást, ők is hozzá segítettek minket a győzelemhez. "

Tholt Peter (Svidník edzője): "Leginkább az első szettet sajnálom, de viszont örülök annak, hogy kijöttünk belőle és sikerült fordítanunk. Az ötödik szettben egy nagy hibát vétettünk, pontatlanok voltunk és ez a vereségünket eredményezte, az ellenfelünk talpra állt, mi pedig letargiába estünk. Ez azonban nem jelent semmit, hiszen megyünk a play-offba, ez egy teljesen új verseny, és erre kezdünk készülni hétfőtől. "