FRISS HÍREK
Az Extraliga idő előtt véget ért!A negyeddöntő elhalasztva, határozatlan időre!Az elődöntőben vagyunk!1:0-ra vezetünk Eperjes ellen!Szombaton kezdődik a play-off!Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!

Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"

FORRÓ BALÁZS évek óta stabil tagja az extraligás röplabda csapatnak, és örömünkre szolgál, hogy a mi nevelésünk, aki rendszeresen kap lehetőséget a legmagasabb szlovák versenyen! Rövid interjút készítettünk vele, jó olvasást kívánunk Önnöknek :)

"Balú", áruld el olvasóinknak, hogy került a röplabda az életedbe, mikortól kezdtél el játszani?
"Röplabdával 12 éves koromban kezdtem el foglalkozni.  A röplabda előtt  több más sportot is űztem - fociztam, kempóztam, úsztam, íjászkodtam. Egyik héten a  komáromi  Eötvös utcai Alapiskolában  egy szokványosan induló tornaórán  röplabdát játszottunk. S már ekkor éreztem a bizsergést, éreztem hogy ez a sport közelebb áll hozzám mint a többi, boldoggá tett és őszintén mondhatom, hogy egész  jól is ment.... Ezt észrevette  Kubica Lívia torna tanárnő is, s ajánlotta, hogy járjak edzésekre a Munka Utcai Alapiskolába. Ott eleinte Százvai tanár úrnál heti kétszer volt edzésünk. Egyre jobban megkedveltem, megszerettem  ezt a sportot, s a röpin keresztül  jó barátokat szereztem és átkerültem Lajosbához, aki már heti ötre emelte az edzések számát."

Milyen kategóriákat abszolváltál és milyen kluboknál játszottál?
"Én Igazán szeretem a szülővárosomat, Komáromot, úgyhogy itt kezdtem és a mai napig itt játszom, először diák, kadet , junior, 1.liga és most Extraliga- tehát a ranglétrát is itt jártam végig, Komáromban."

Hogyan sikerült bekerülnöd az extraligában játszó csapathoz?
"A rengeteg edzés és gyakorlás meghozta  gyümölcsét, így a klub vezetősége úgy döntött, hogy alkalmas lennék az extraligában is játszani, úgyhogy  már a tavalyi szezonban is itt játszottam és idén is megkaptam ezt a lehetőséget."

Fiatal életkor, tehetséges srác, tapasztalt csapattársak... mindez adott Komáromban. Mi hajt előre, és mit szeretnél elérni a röplabdával?
"Elsősorban még szeretnék rengeteget fejlődni, a jelenlegi csapattársaim és edzőim is ebben nagyban támogatnak és segítenek. Szeretnék tovább harcolni a győzelmekért, hogy csapatunk, a komáromi csapat minél eredményesebb helyeken szerepelhessen, s minél több jó eredményt és csillogó érmet szerezzen az én segítségemmel is. Az idősebb csapattársaim a példaképeim, igazán felnézek rájuk, hisz már sokkal több tapasztalattal rendelkeznek. Igazán motivál a teljesítményük és látom, hogy a kitartó munka  tényleg kiemelkedő eredményekhez vezethet."

Elégedett vagy azokkal a lehetőségekkel, amelyeket Robin Pělucha, edző kínál? Milyen kategóriákban játszol még ebben a szezonban?
"Robin Pelucha, az edzőm,  rengeteget jó tanácsot,  taktikai segítséget ad nap, mint nap. Ez engem nagyon motivál, és ösztönöz -  ráadásul ő is ugyanezt a posztot/ blokkoló/ játszotta, mint én most. Hálás vagyok a segítségéért, mint a több csapattársam segítségéért is."

A családod rendszeresen kijár a hazai meccsekre. Ki támogat a legjobban és segít az előrehaladásban?
"Családom minden egyes  mérkőzésen ott van és gőzerővel támogat és szurkol. ("A nővérem csak ezért tanult meg dobolni, mert játszom! :))) "). Természetesen a barátnőm, barátaim, a nézők és legfőképpen az edzőm és a játéktársaim segítenek az előrehaladásban és adnak újabb és újabb  lendületet egy-egy meccsen, s ezáltal egyre jobban teljesítek."

Mit csinálsz a röplabda mellett, és mi tölt fel a legjobban és mikor van erre időd?
"Röplabda mellett egyetemre járok, sok időt töltök  a barátnőmmel, Ellával és a barátaimmal.  Pihenni, kikapcsolódni a horgászással  szoktam, de sajnos  erre csak nyáron van lehetőségem."

A 2019/2020-as szezon hosszú, merész tervei vannak a klubnak. Véleményed szerint a klub milyen eredményekkel lesz elégedett a szezon után és te?
"Bízom benne, hogy nagyon eredményesen fogjuk zárni ezt a szezont is. Szeretnénk, mint csapat elérni, hogy az elsők között szerepeljünk az extraligában a 2019/2020-as évben. Én, személy szerint, szeretnék még nagyon sokat tanulni, szeretném, ha a megszerzett játékommal, s tudásom alapján mindig  benne lennék a Komáromi Alapcsapatban – s minden egyes meccsen méltóan, sikerrel képviselhessem szülővárosomat, Komáromot. Igazán hálás vagyok s a csapat többi tagja is a klubbnak és név szerint Ferencz Lászlónak, a menedzserünknek, hisz erőn felül is mindig biztosítja az összes technikai és anyagi feltételt a sikeres felkészülésünkhöz. Szeretnénk elérni, hogy a  klub is elégedett legyen a játékosokkal, s az elért eredményekkel."

Közeledik az új év. Milyen fogadalmakat fogsz tenne, mit kívánsz az újévben a sportban vagy a magánéletedben?
"Nem igazán szoktam fogadalmakat tenni. Mindenképpen folytatni szeretném a tanulmányaimat és a  röplabdát az extraligában. Ez  motivál és hajt előre. Magánéletemben főleg jó egészséget, ez életben sok szerencsét, a  sportban meg igazi győzelmeket, sikereket szeretnék kívánni."

A nézők jó röplabdát szeretnének látni. Mit szeretnél nekik üzenni, hogy még többen kilátogassanak az extraligás mérkőzésekre?
"Nekünk, játékosoknak, a szurkolók óriási erőt és buzdítást nyújtanak. Mikor már azt érezzük, hogy nem áll a legjobban a szénánk, a szurkolók akkora erőt és löketet tudnak adni, hogy olyanná válhatunk, mint a Főnix madár – feltámadunk és mindent megteszünk a győzelemért. A röplabda amellett hogy szép sport, olyan izgalmakkal tudja felruházni a nézőket, hogy teljes mértékben áttudják érezni egy - egy meccs hangulatát. Izgalmas, jó hangulatú, mozgásra ösztönző, magas színvonalú meccseket kínálunk. Szeretnénk, hogy minél több komáromi lakos jönne el szurkolni nekünk, mert együtt erősebbek vagyunk! Ne bent üljetek, gyertek el szurkolni!"

Köszönjük szépen a beszélgetést és továbbiakban is minden jót kívánunk!

„A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel veszíteni.“ -Ernest Hemingway