FRISS HÍREK
Az Extraliga idő előtt véget ért!A negyeddöntő elhalasztva, határozatlan időre!Az elődöntőben vagyunk!1:0-ra vezetünk Eperjes ellen!Szombaton kezdődik a play-off!Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!

Három szettben vertük meg Trencsént!

Nagyszerű volt a hangulat a szombati meccsen, ahol a komáromi röpisek hazai közönség előtt 3:0-ra verték meg a ŠŠ Trencsén csapatát!

Edymax férfi extraliga - alapszakasz - 2. forduló - szombat:

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - ŠŠ VOLEJBAL TRENČÍN 3:0 (10, 24, 23)
Bírók: Moravčík és Kováč.

Komárom:Ogurčák 9, Tarabus 18, Százvai 16, Slezák 10, Forró 4, Jalovecký 1, liberó: Pati-Nagy (Sánta 1). Edző: R. Pělucha.

Trencsén: Krišák 2, Š. Rzyman 11, Billich 4, V. Rzyman 6, Gergely 5, Fejt 4, liberók: Volčko és Nebus (Vančo 1, Urbán 1, Capalaj 0). Edző: P. Kalný.

MVP: Ján Tarabus (Komárom)

Nem volt kétséges, ki nyeri az első szettet, amikor a vendégcsapat edzőjének már a szett első harmadában kétszer is kellett időt kérnie. A hazaiak elnyomták ellenfelüket, semmit nem adtak ingyen, ennek eredménye egy mesterien kisajátított szett volt. Emellet szól a tény, hogy az első szett nem egész húsz percig tartott, szóval egyértelmű volt a helyzet. 


A továbbiakban már nem mentek ilyen könnyen a dolgok. A második szettre a trencséniek összeszedték magukat, és lényegében már a szett elejétől kezdve a hazaiak előtt jártak, még 16:13 is volt az állás. Komárom szerencsére időben észhez tért és a végére sikerült felállnia, amikoris kiegyenlítettek 19:19-re. Ezután a csapatok egy pontot sem hagytak csak úgy kicsúszni a kezeik közül. Ebben a szakaszban a hazaiak már némi előnyre tettek szert, ezt sikerült is egy második szettlabdára váltani, még akkor is, ha Peter Kalný fiai az utolsó pillanatig hajtottak.


A hazaiak az első szetthez hasonlóan kezdték a harmadikat is, gyorsan 6:1-es fölényre tettek szert, ennek ellenére a vendégek még nem hátráltak meg. Komárom, aki hagyta pihenni néhány kulcsjátékosát 13:9-re vezetett, de a trencséniek egyenlítettek 13:13-ra. Míg a komáromi Százvai megnyugtatta a közönséget a 17:13-as fölényt eredményező adogatásaival, a vendégeknek még erre is volt válaszuk. Komárom fontos pillanatban szerezte meg a vezetést 22:19-nél, a trecséniek egy pontra fel tudtak jönni, de az időkérés után az utolsó szó végül Komáromé lett, aki a lehető legrövidebb módon, három szettben tudott nyerni.


Robin Pělucha, Komárom edzője: "Elégedett vagyok az első szettel, ami pontosan úgy nézett ki, ahogy én azt elképzeltem. A másik két szettben a szervák és a fogadások hagytak maguk után némi kívánnivalót, ezekben aszettekben némileg csökkent a teljesítőképességünk, amit nem akartam, de megtörtént. Persze nem játszottunk a legerősebb összeállításban, ugyanakkor muszáj, hogy a többi játékos is játszhasson. Elégedett vagyok a 3:0-os győzelemmel, de a játékunkkal nem teljesen, mert tudom, hogy ennél jobbat is tudunk."

Peter Kalný, Trencsén edzője: "Az, hogy elveszítjük a szettek végét, még ha addig valahogy ki is húzzuk, normális. De van némi kifogásolnivalóm az ellen, ahogy a második szettünk kinézett, amikor nem szabadott volna. Természetesen, az már más tészta, ha a a hazai kulcsjátékosok a kispadon ülnek, így kicsit kiegyenlítettebb volt a küzdelem. De a második és a harmadik szettben legalább azt játszottuk, amire jelenleg képesek vagyunk. Nem volt itt az elsőszámú liberónk, ezt néha megszenvedtük, de a fiúknak túl kell magukat tenni ezen, így van ez beállítva, és így fog ez működni."

​Fotó: Mihály Bruzsa