FRISS HÍREK
Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!Nyári tábor 2019!Diák csapatunk bejutott a Felsővízközben rendezendő nyolc fős országos döntőbe!Támogasson Ön is minket a COOP Jednota segítségével!A kiváló 6. helyen végeztünk!Még van esély az 5. helyre!Az 5. helyért játszunk!Önmagunkat is felülmúlva, SIKERÜLT!Szenzációs győzelem Miaván!Túlerőben voltak a kassaiak!

Kemény küzdelem után lett a győzelem a hazaiaké!

Komárom röpisei a szombati játékot Trencsén fiataljai ellen elveszítették ugyan, de a csütörtöki izgalmas mérkőzést követően a mérleg nyelve ezúttal Szlovákia déli része felé mutatott.

Edymax férfi extraliga - rájátszás - 4. kör - csütörtök:

CSOPORT AZ 5. - 10. HELYEZÉSÉRT

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - COP TRENČÍN 3:2 (-27, 19, 18, -23, 6)
A mérkőzés 109 percig tartott, bírók: Moravčík és B. Kováč, nézők száma 230. 

Komárno: Forró 3, Sládeček 7, Kubš 15, Hinduliak 17, Rehák 24, Rak 8, liberók Pati-Nagy és A. Habán (Sánta 1, R. Pělucha 7). Edző: R. Pělucha. 
COP Trenčín: Goč 4, Š. Rzyman 9, Fejt 6, Vančo 19, Ondruš 19, Jendrejčák 13, liberó Ružbaský (V. Rzyman 2, Baslar 0, Urbán 0). Edző (segéd): E. Gábor.

MVP: Igor Rehák (Komárno)

A hazai csapat határozottan kezdte a mérkőzést, így pillanatok alatt 4:0-s vezetésre tett szert, ám nem maradt ez sokáig így. A vendégek kiegyenlítését követően (4:4) viszont a vezetést  hosszasan Komárom birtokolta. Így aztán az állás volt 10:6 és 14:11 is, de eztán Trencsén pillanatai következtek. 16:13-mas állásról 16:18-ra fordítottak és ezzel el is kapták a fonalat. A hazaiak pazar hálójátékkal újfent átvették az irányítást és 21:20-ra módosították az eredményt. Sajnos két szettlabdájukat nem tudták érvényesíteni, a vendégek viszont a harmadikkal élni tudtak, ezzel megnyerve az első játékrészt.

Az első szett elvesztésének hatása alatt levő játékosainknak bele tellett egy kis időbe mire felvették újra a játék ritmusát. 4:5-ös hátrányból sikerült 11:11-re egyenlíteni, majd három fontos nyert pont után Komárom az előnyét 14:11-re növelte. Trencsén ebben a szettben még egyszer utoljára megfordította az eredményt, így az eredményjelző 19:18-as állást mutatott, Komárom viszont a nyomásnak nem engedve zsinórban öt pontot behúzva megnyerte a második játékrészt.

Az állhatatos vendégek tökéletesen kezdték a harmadik szettet, először 3:0-ra, majd 5:3-ra is vezettek. A komáromiak fokozatosan játékba hozva Robin Pěluchát 7:9-ről 11:9-re fordítva adták világosan az ellenfél tudtára, hogy bizony ők akarnak győzedelmeskedni ebben a játékrészben is. Trencsén csapata kifejezve ellenvetését 13:12-re módosította az állást, de a csavarokkal teli játékrészben játékosaink 16:13-re feltornázva magukat megtörték a vendégek lázadását. A hazaiak 21:15-ös vezetésénél már semmi kétség nem maradt a harmadik szett sorsáról, Komárom szettelőnybe került. 

Szárnyalásukat mégis sikerült egy kissé megtörniük a vendégeknek. A negyedik játékrészre összeszedetten érkeztek és határozott játékkal irányították a mérkőzés menetét. Előbb 8:4-re, majd 11:7-re is vezettek amivel kezdték áthúzni Komárom terveit. A trencséni csapat az egész szettben dominált - vezettek 14:9-re, később 17:13-ra is. 14:19-es állásnál a hazaiak egy kissé fellélegezhettek és sikeresen csökkentették hátrányukat 18:19-re, ezzel visszatérve a játékba a hárompontos győzelemért. A játék végeztéhez közeledve Komárom kétszer is előnybe került, ám a 23:22-es vezetés ellenére sem sikerült a szettet megnyerni, így a mérkőzés győztesének kihirdetése a rövidítésre halasztódott. 

A rövidítésben a vendégek csak a szett elején voltak igazán játékban 5:5-ös állásig. Komárom elhúzott 8:5-re, Trencsén utolsó pontját 9:6-os állásnál szerezte, ettől kezdve csak hazai pontok estek a játék során. Ennél fogva a hazaiak megérdemelten nyerték az utolsó szettet és ezzel a mérkőzést is a kitartó trencséniek ellen.

Robin Pělucha, Komárom edzője: "Örülök, hogy nyerni tudtunk, viszont egyértelműen alábecsültük az ellenfelet. A fiatalok jól, kitartóan és agresszívan játszottak, ez tetszett. Mi pedig játszottunk, ahogy mindig is szoktunk. Szenvedtünk a papíron gyengébb csapat ellen, lazák voltunk és gondatlanok. Ma nem nyújtottunk szép teljesítményt, nem vagyok elégedett, így nem játszhatunk. Legutóbb tökéletes teljesítményt nyújtva győzedelmeskedtünk Felsővízköz felett, most pedig alábecsültük az ellenfelet, egyáltalán nem vagyok elégedett."

Erik Gábor, a COP Trenčín segédedzője: "Sikerült két nehéz szettet is behúzni, amiért egyértelműen dícséret illeti a srácokat. A második és harmadik szettet két dolog határozta meg a leginkább számunkra, Sládeček és Rehák szervái. Kár azért az ötödik szettért. Igyekeztünk, de nem passzoltunk eleget és így nem tudtuk kijátszani a hazaiak blokkjait. Mindenesetre hatalmas dícséret illeti a játékosaimat a ma mutatott teljesítményükért."