FRISS HÍREK
Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!Nyári tábor 2019!Diák csapatunk bejutott a Felsővízközben rendezendő nyolc fős országos döntőbe!Támogasson Ön is minket a COOP Jednota segítségével!A kiváló 6. helyen végeztünk!Még van esély az 5. helyre!Az 5. helyért játszunk!Önmagunkat is felülmúlva, SIKERÜLT!Szenzációs győzelem Miaván!Túlerőben voltak a kassaiak!

Komárom hatpontos hétvégéje!

Fiaink a hétvégén az alsó házat vezető csapatot, Felsővízközt fogadta és kellemes meglepetésként győzelmet arattunk felettük. Vasárnap hasonló bravóros győzelemmel zártuk az Ólubló elleni mérkőzést is.

Edymax férfi extraliga - rájátszás - 3. kör - szombat /vasárnap:

CSOPORT AZ 5. - 10. HELYEZÉSÉRT

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - TJ SLÁVIA SVIDNÍK 3:1 (20, 22, -24, 21)
A mérkőzés 107 percig tartott, bírók: Královič a Svorenčík, 300 néző

Komárom: R. Pělucha, Sládeček, Kubš, Hinduliak, Rehák, Rak, liberá M. Habán a A. Habán (Sánta). Edző: R. Pělucha.
Felsővízköz: J. Hriňák, Ščerba, Majcher, Pietrzak, Ciupa, Matušovský, libero S. Paňko (Markovič, Kalužný, Marjov, Oleárnik). Edző: P. Tholt.

MVP: Matej Kubš (Komárom)
Komárom a múlt heti Zólyom elleni vereség után diametrális növekedést mutatott. Már az első szettben sikerült 7:5-ös előnyre szert tenni, majd, mikor már 12:8-ra vezettünk, az ellenfél kénytelen volt időt kérni. Később, 16:10-nél hasonlóan reagált a vendég csapat. Felsővízköz ugyan mérsékelte lemaradását 16:14-re, majd a szett vége is drámaian alakult (22:20), de végül megérdemelten győzött Komárom.

Komárom játéka a második szett elején rövidebb lefolyású összecsapást ígért. A játék felénél vesztésre álltunk, az állás volt 8:11 is, de a harcos hozzáállás meghozta gyümölcsét. Később azonban Robina Pělucha gárdája 13:12-re fordított és a szettet könnyedén folytatta. A szett vége újra drámaira sikeredett. 20:20, majd 22:22 az állás. A végjátékot aztán a hazai játékosok bírták jobban és szerezték meg a mérkőzés második szettgyőzelmét.

A feltüzelt komáromiak gyorsan kerültek 3:0-ás előnyhöz a harmadik szettben. Hasonlóan gyorsan reagáltak azonban a vendégek is, akik 8:11-re, majd később már 15:19-re vezettek. Komáromnak ugyan sikerült szépítenie 17:22-re és 21:22 is volt az állás, mégis ebben a játékrészben a vendégek rendelkeztek több energiával és türelemmel, így a második szettlabdával be is fejezték a szettet.

A negyedik szettben az otthoniak már nem engedték, hogy a harmadik szetthez hasonlóan a szett vége váljon döntővé. 8:3-as előnyre tettek szert, amit a szett közepéig sikerült is megtartani. 13:7, majd 15:11, majd Felsővízköz egészen 16:15-re szépített. Komárom még időben reagált és újabb előnyre tett szert, azaz az állás 21:17. Bár az állás volt 22:21 is, az értékes győzelmet a hazaiak már semmi áron nem adták volna ki kezükből.

Robin Pělucha, Komárom edzője: "Nagyon örülök, hogy a múlt heti Zólyom elleni vereség után összpontosítani és győzni tudtunk. Voltak ugyan pillanatok, amikor nem játszottunk jól és sorozatban több pontot is elvesztettünk, aminek elkerülésére a továbbiakban törekednünk kell, de mindenesetre nagyon örülök ennek az értékes győzelemnek."


Peter Tholt, tréner Svidníka: "Részünkről ma hiányzott az agresszivitás ami a szervákat, támadásokat és a védekezést illeti a hálónál és mezőnyben is. Engedtük, hogy az ellenfelünk diktálja a tempót. Megérdemelten győztek."

 

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO -  VKM STARÁ ĽUBOVŇA 3:0 (19, 19, 24)
A mérkőzés 74 percig tartott, bírók: Viktoríni-Lisá a Dovičovič ml., 200 néző.

Komárom: Pělucha 2, Sládeček 4, Kubš 15, Hinduliak 11, Sánta 9, Rak 4, libero Pati-Nagy (Slezák 6, Nagy 2, M. Habán 3, D. Ferencz 2). Edző: R. Pělucha.
Ólubló: Mačuga 1, Buvalič 9, Ján Bittner 3, Kandráč 17, Kyšeľa 6, Novák 9, libero Jeleň (Margicin 0, Rybka 0, Jakub Bittner 1). Edző: J. Senko.

MVP: Sánta János (Komárom)

A hazaiak átörökítették a tegnapi értékes győzelem hangulatát erre a mérkőzésre is, bár az ellenfél nem adta magát könnyen. Az első szettben a vezetést is megszerezték (6:9), de Komárom rövidesen egyenlített 9:9-re és a szoros kezdés után a hazaiaknak először sikerült számottevőbb előnyre szert tenni, 14:11. A vendégek még egyszer megközelítették csapatunkat, ekkor 18:16 volt az állás, de a szett vége egyértelműen a tapasztaltabb komáromi játékosoké volt.

A második szett mintha az első másolata lett volna. Ján Senko csapata 7:5-re vezetett, de a hazaiak egyenlítettek és rövidesen vezetésre is szert tett.12:11. A vendégek újra fordítottak, de újra döntő pillanatok következtek. A hazaiak már 20:13-ra vezettek, amit a szett végéig gond nélkül tartottak. Ólubló csapata ugyan szépített, de a komáromiakat már ez sem állíthatta meg.

A harmadik szett különlegessége, hogy szinte az egész játékrészt hazai nevelésű játékosok játszották és szereztek értékes extraligás tapasztalatokat. Az egész szett kiegyenlítetten játszódott, egyik csapatnak sem sikerült kiemelkedő előnyre szert tenni, drámai végjátékkal számolhattunk. A vendégeknek kétszer is sikerült ledolgozniuk kétpontos lemaradásukat, de végül Komárom már 24:21-re vezetett. Az ellenfelünk 3 meccslabdát is sikeresen védett ki, de végül sikerült Komáromnak győzedelmeskednie.

Robin Pělucha, Komárom edzője: "Részünkről ez egy kötelező győzelem volt, bár ezt a múlt heti teljesítményünk nem indokolta. Erre az összecsapásra készültünk, változtattunk a felállásunkon is, amit már régebben meg szerettem volna tenni, így örülök, hogy ez sikerült. Lehetett volna jobb is, de a 3:0, az 3:0. Nyertünk a hazai közönségünk előtt, aminek örülünk és remélem ez hasonlóképp marad a jövőben is. Jövő héten nem játszünk, de készülünk a következő bajnoki összecsapásra."

Ján Senko, Ólubló edzője: "A hazaiak ma egyedül abban voltak jobbak, hogy nem hibáztak annyit egymás után, mint mi. Mi minden szettben hasonló rotációban követtük el ugyan azokat a hibákat, amikor az ellenfél egyszeri előnyre tehetett szert, amit a szettek végéig meg is tartott."