FRISS HÍREK
Az Extraliga idő előtt véget ért!A negyeddöntő elhalasztva, határozatlan időre!Az elődöntőben vagyunk!1:0-ra vezetünk Eperjes ellen!Szombaton kezdődik a play-off!Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!

Komárom kezelni tudta a szlovák U20-as válogatottat!

A komáromi röpisek az Edymax extraliga alapszakaszának 1. körében különösebb gond nélkül kezelni tudta a szlovák U20-as válogatottat három szettes játékban.

Edymax férfi extraliga - alapszakasz - 1. kör - kedd:

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - RD SVK 2001 3:0 (16, 20, 16)
Bírók: B. Kováč és Henček, 80 néző

Komárom: Forró 6, Jalovecký 0, Ogurčák 20, Tarabus 8, J. Petráš 2, Rak 3, liberó Turis (Százvai 7, Slezák 8, Kašper 1). Edző: R. Pělucha.
RD SVK 2001: R. Vitko 1, Trubač 10, Marjov 1, Viskup 4, Sánta 5, Michal Zeman 5, liberá Pati-Nagy a Ružbaský (V. Rzyman 7, Š. Rzyman 4, Billich 1, Krišák 0). Edző: P. Kalný.

Kedden az alapszakasz 1. körével megkezdődött az Edymax röplabda extraliga 2019/2020-as szezonja. Az évad első győzelmének a VK Spartak UJS Komárno örülhetett, akik hazai pályán győzték le  a szlovák U20-as válogatottat (RD SVK 2001) három szettben (16, 20, 16).

Az egyik legfontosabb eseménye a keddi mérkőzésnek nem volt más, mint a 35 éves František Ogurčák szlovák pályára való visszatérése, ami a legutóbb 2017 őszének elején Nyitrán történt meg, illetve még 2003-ban Púchovban karrierének kezdetén. A hosszú ideig a szlovák válogatottban is szereplő játékos a maga 20 pontjával egyértelműen a mérkőzés legproduktívabb játékosa lett, ezzel el is nyerve a mérkőzés legjobbja címet.

A VK Spartak UJS kezdőfelállásában bemutatkoztak mindemellett visszatérő játékosaink is, Ján Tarabus és a liberó Martin Turis is. Szintén bemutatkozott komáromi mezben Jakub Petráš is. Mindazonáltal az EuroVolley 2019 bajnokság miatt távollevő hazai feladó, egyben friss válogattotsági rekoder Juraj Zaťko, a sérülés miatt távollevő Matej Kubš is hiányzott csapatunkból, őket a tapasztalt blokkoló, Peter Kašper helyettesítette.

Az U20-as válogatott keretében bemutatkozott "sajátjai ellen" a leütő Sánta János és a liberó Pati-Nagy Simon is. A fiataloknál a legtöbb pontot a leütő Michal Trúbač szerezte (10). A junior válogatott rendhagyó módon szerepel a bajnokságban és csak az alapszakasz része. Minden csapattal egy mérkőzest játszanak majd és természetesen ezen mérkőzések természetesen nem számítanak bele a tabellába.

MVP: František Ogurčák (Komárno)

Az első szettben a fiatalok nagyon szép röplabdát játszottak és egészen az első játékrész végéig megőrizték a vezetést, ekkor viszont elkezdett megmutatkozni a hazai csapat tapasztaltsága, mely apránként elkezdte átvenni az irányítást az első szett felett, melyet végsősoron higgadtan meg is nyert annak ellenére hogy a vezetés leginkább a szett végén lett az övék.

A második szett hasonlóan zajlott, azonban most Komáromnak sikerült előbb meglógnia, mely különbséget tartotta is, az U20-asok a végére sikerült csak feltornázni a pontállást egy elfogadható különbségre, amikor a hazaiak edzője pályára küldte a következő játékosokat.

A harmadik szettet a hazaiak tökéletesen kezdték, már a játékrész elején kialakítottak egy meghatározó előnyt, melyet az egész harmadik szettben meg is tudtak tartani. A vendégek lelkes, határozott teljesítményt mutattak, melynek a külónbség csökkenése volt az eredménye, de ez már a meglógó komáromiak ellen kevésnek bizonyult. A hazaiak teljesen megérdemelten győztek. A fiatal válogatott megmutatta kvalitásait, de a Szlovákia déli részén játszó tapasztalt játékosokra és a rutinból megoldott játékhelyzetekre nem volt ellenszerük.

Robin Pělucha (tréner Komárna): "Első sorban örülök, hogy nyerni tudtunk. Az első mérkőzésünk volt ilyen formában, hogy extraligás klubként válogatott ellen játszhatunk, amelyet természetesen örömmel fogadunk, szerintem ez egy jó kezdeményezés. Éppen ezért nem is okozott gondott elengedni a játékosainkat ilyen céllal. Minazonáltal ez egy kötelező kör volt a mi szempontunkból, amelyet sikerrel zártunk, most már a Privigye elleni mérkőzésre koncentrálunk majd."

Peter Kalný (tréner RD SVK 2001): "A különbség leginkább a passzokban és a szervákban mutatkozott meg, a tapasztalat és az ügyesség mellett. Nehéz volt nekünk egy ilyen tapasztalt keret ellen, a hibák száma döntő fontosságú. Aminek felettébb örültem az az volt, hogy 9:1-es állásból a végére sikerült egy elfogadhatóbb eredményt elérni. Hatalmas különbség mutatkozott ügyességben, amikortól az ellenfél rájött melx támadás forma működik ellenünk. Voltak helyzetek, melyben esélyünk se volt reagálni, ennek ellenére azt gondolom, hogy nem vallottunk kudarcot, noha lehetett volna jobb is. Az eredmény olyan amilyen, a játékunk folyamatosan fejlődni fog az edzésekkel és mérkőzésekkel, amiket játszunk."