FRISS HÍREK
Az Extraliga idő előtt véget ért!A negyeddöntő elhalasztva, határozatlan időre!Az elődöntőben vagyunk!1:0-ra vezetünk Eperjes ellen!Szombaton kezdődik a play-off!Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!

Komárom megverte a bajnokot!

A nem túl meggyőző Eperjes elleni teljesítmény után a mi fiaink megmutatták a bajnok Privigyének! Kitűnő teljesítménnyel és csapatjátékkal nyertek 3:1-re, ezzel visszakerülve a tabella 6. helyére.

Edymax férfi extraliga - alapszaka- 10. forduló - vasárnap:


VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - VK OSMOS PRIEVIDZA 3:1 (-22, 22, 16, 20)
Bírók: Vaško és B. Kováč.

Komárom: Ogurčák 14, Tarabus 12, J. Petráš 16, Rak 9, Kašper 5, Zaťko 5, libero Turis (Forró 0, Sánta 0). Edző: R. Pělucha.
Privigye: Ludha 8, Sládeček 0, Pavelka 12, Prešinský 10, Rehák 14, Javorčík 8, libero Ľ. Nemec (Mačuha 0, Štepánek 0, M. Kudra 1, P. Kudra 0). Edző: R. Chudík.

A VK OSMOS Prievidza, az Edymax férfi extraliga címvédője nem használta ki a lehetőséget, hogy visszakerüljön a tabella élére, és öt napon belül megszerezte idényének második vereségét. Az alapszakasz 10. fordulójának vasárnapi meccsén a privigyeiek kikaptak 1:3-ra (22, -22, -16, -20) a VK Spartak UJS Komárno pályáján.


A privigyeiek megszerezték az első szettet, de a másodikban bár négypontos előnyük volt, a hazaiak kiegyenlítettek (11:7, 13:13). A harmadik szettben Komárom dominált, a negyedikben a végén zsinórban négy pont után 24:19-re ugrott az állás, éss innen már nem engdték ki kezükből a győzelmet. Jakub Petráš ehhez 16 ponttal, Ján Tarabus pedig 6 blokkal járult hozzá.

Háromszettes győzelem esetén Privigye visszaálhatott volna az élre, négyszettes vereség után 7-3-as aránnyal maradt a 3. helyen Miava és Felsővízköz mögött. Az új edző, Rostislav Chudík vezetése alatt a privigyeik győztes és vesztes meccseinek aránya 1:2: otthon megverték az ŠŠ Trenčín (3:0) csapatát, szerdán pedig alulmaradtak Felsővízközzel szemben (0:3). Privigye ebben az idényben otthon száz százalékos (6-0), de vendégben csak Zólyomban nyert - üres kézzel távozott Felsővízközből és Miaváról is, ahol még egy szettet sem nyert. 

Komárom kivárta a győzelmet a két vereség - Kassán (2:3) és itthon Eperjes ellen csütörtökön (1:3) - után. Robin Pělucha játékosai egy hellyel előrébb ugrottak a tabellán Eperjes elé, így a hatodik helyen állnak a kevésbé kedvező 4 győzelemel és 6 vereséggel.

MVP: Juraj Zaťko (Komárom)

Az első szett elején úgy tűnt, folytatódik Komárom számára a szenvedés, mert Privigye magához vette a vezetést (8:4) és Robin Pěluchának viszonylag korán időt kellett kérnie. Komárom újra kiegyenlített 18:18-ra, de a hazaiak támadóhibái megadták a lehetőséget a kulcsfontosságú ellépésre (23:18), így a végén már könnyen boldogultak a vendégek.

Komárom jól elkapta a második szett kezdetét, folyamatosan tartotta előnyét. Privigyének sikerült ellépnie 10:6-ra, így a hazaiaknak ismét muszáj volt megfeszített erőkkel dolgozni a fordításért. A helyzet a szett második felében csúcsosodott ki, amikor 14:14 volt az állás, majd 18:18 is. A hazaiak ezután 18:19-ről 21:19-re fordítottak, és végül a megfelelő pillanatban megfordították nemcsak a szettet, de ahogy kesőbb kiderült az egész mérkőzést is. 


A közönség legnagyobb örömére a komáromiak folytatták a kiváló játékot. Gyorsan megszerezték a vezetést (4:1), és egyre inkább ők irányították a pályán történteket. Amikor 14:11 után a komáromiak zsinórban három pontot hozva 17:11-re módosították az állást, megtört a privigyei csapat ellenállása. A hazaiak élvezték a játékot, Privigye nem tudott felzárkózni, így nem csoda, hogy elvesztették a harmadik szettet is.

Privigye nem adta magát könnyen. A negyedik szettben vezetett 6:3-ra és a legjobb úton volt a játékba való visszatérésre. Az ellenfélnek sikerült ezt még csírájában elfojtani. Komárom először kiegyenlített 8:8-ra, innen már következésképpen átvették a vezetést (12:8), ezzel kikövezve a siker útját. A vendégek innen még kiegyenlítettek 13:13-ra, de a hazaiak ismét elléptek (19:16), végül a drámai szett 20:19-nél csúcsosodott ki.  Komárom mentálisan kiválóan szerepelt a szett végén, 24:19-nél már meccslabdája volt, amit a második próbálkozásra sikerült is a megérdemelt győzelemre váltani.


Robin Pělucha (Komárom edzője): "Nagyon örülök, hogy sikerült végre egy jobb csapat ellen nyerni. Ma egy igazi csapatjáték volt a mi oldalunkon, nemcsak a meccs egy részén, hanem tényleg az elejétől a végéig csapatmunka volt. Az egész mérkőzés alatt tartottuk magunkban a lelket, elhittük, hogy sikerülhet, és így is lett. Akiknek kellett, azok belehúztak, örülök ennek a győzelemnek, ez ma rendben volt."

Rostislav Chudík (Privigye edzője): "Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Az első szett után maximális teljesítményt hoztak, amikor szinte mindent kockáztattak a támadástól az adogatásig. Ugyanez várt ránk Felsővízközben, Privigye számára ezek az első idegenben játszott meccsek okoznak problémát, azt az öt mérkőzést először otthon játszottuk. Más játékot vártunk Komáromtól, mint amit Eperjes ellen mutatott, ezért néztük is a mérkőzést. Mondják a komáromi játékosokról, hogy tudnak úgy játszani, ahogy ma, és ezt most meg is mutatták. Kisebb problémánk a kispad, és hogy több lehetőség legyen cserére, de ez lgyen a mi gondunk, ma küszködtünk, még ha harcoltunk is, de Komárom ma jól játszott."

A fotógalériát itt tekinthetik meg: 

https://www.vkspartak.sk/sk/galeria/vk-spartak-ujs-komarno-vk-osmos-prievidza