FRISS HÍREK
Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!Nyári tábor 2019!Diák csapatunk bejutott a Felsővízközben rendezendő nyolc fős országos döntőbe!Támogasson Ön is minket a COOP Jednota segítségével!

Legyőztük Miavát, az 5. helyért játszhatunk!

A komáromi röpisek hazai környezetben sikeresen legyőzték Miavát, ami azt jelenti, hogy végül az 5. helyért játszhatunk Szlovákia legrangosabb bajnokságában!

Edymax férfi extraliga - play-off - csütörtök: 

Csoport az 5. - 8. helyezésért (két győztes mérkőzésre) - második mérkőzés: 

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - TJ SPARTAK MYJAVA 3:1 (22, 21, -20, 27) - összesített eredmény 2:0, Komárom az 5., Mijava a 7. helyért fog játszani 
Mérkőzés hossza: 103 perc, bírók: Viktoríni-Lisá és Svorenčík, 170 néző. 

Komárom: R. Pělucha 4, Sládeček 6, Kubš 20, Hinduliak 9, Rehák 20, Rak 14, liberók Pati-Nagy a Slezák (Sánta 0, Forró 4). Edző: R. Pělucha. 
Miava: Valo 1, Konc 18, Michal Zeman 9, J. Petráš 16, Pokopec 20, Pollák 1, liberó Kurej (Watzka 0, Viskup 1, Šutovský 0). Edző: M. Pipa. 

MVP: Matej Kubš (Komárom) 

Komárom egyből az első szett kezdetén jelentős előnyre tett szert, amit meg is tudtak tartani 7:5-ös állásig, a vendégek ekkor fordítani tudtak 9:7-re. Miava mindig egy lépéssel a hazaiak előtt járt a továbbiakban, vezetett 15:13-ra, amikor is Komárom ezt megelégelte. Megfordították az eredményt 17:15-re, majd 23:20-ra, amit már a szett végéig nem engedtek át.

Miava el tudta kapni a második szett kezdetének fonalát, 7:3-mas vezetést szereztek. A hazaiak erejük határán lassanként zárkóztak fel, egészen vezetést is tudtak szerezni 13:11-re. A vendégek ismét elkezdtek felzárkózni, kiegyenlítettek 18:18-ra, megkezdődött a dráma. A szett hajrájában az eredmény 22:21 is volt, de attól kezdve a hazaiak nem engedtek és fejben jobban egyben maradva behúzták a második szettet is, 2:0.

A harmadik játékrész hasonlóan zajlott mint a második. Ezúttal viszont Miava jobban ügyelt a végére, még ha a hazaiak közel is voltak a fordításhoz. Miavai vezetés után 8:4 lett, majd a hazaiak forítani tudtak 17:16, de az ellenfél megfordította 17:19-re. Komárom pontot még tudott szerezni ugyan, azután a vendégek elléptek 23:19-re, a szett hátralevő részében viszont tartani tudták és összesítésben szépítettek.

A pszichológiai előny egyértelműen Martin Pipa játékosainál volt, akik a negyedik szett első negyedében kiválóan játszottak. Vezettek 12:7-re, majd később 16:11-re is, de az ötödik szett kiharcolásához ez sem volt elég. Miava 22:17-re is vezetett, így ismét ötödik szettre állt a játék.A vendégek a végén nem bírták a drámai végjátékot, melyet Sládeček ászával döntött el, mellyel Komárom negyedik szettlabdáját használta ki Komáromnak győzelemet szerezve, így az ötödik helyért játszhat majd. 

Robin Pělucha, Komárom edzője: "Elsősorban örülök, hogy győzni tudtunk annak ellenére, hogy mind a négy szett szoros volt. Volt egy kis szerencsénk is, a vendégek felkészülten érkeztek, nem adták olcsón a bőrüket. Mi mintha hintában lettünk volna. Szerencsére jól működtek együtt a fiatal játékosok a tapasztaltakkal, így sikeresen tudtuk zárni a mai napot. Hiszem, hogy meg tudjuk szerezni végül az ötödik helyet, ha már nem játszhatunk az első négyért. Miava nívós ellenfél, örülünk ennek a sikernek. Két egyenlő erőviszonyokkal rendelkező csapat találkozott ma, örülök, hogy ebből mi tudtunk kijönni győztesként mindkétszer."

Martin Pipa, Miava edzője: "Gratulálok a győzelemhez az ellenfélnek és hogy játszhat az ötödik helyért. Az egész éves munkánk nem a legfinomabb gyümölcsöt hozta, így az ötödik helyért mások játszanak majd, akik jobban megérdemlik. Szerintem a szettek elején vesztettük el a mérkőzést, ahol előbb vezetni tudtunk, majd abba hagytunk játszani. A döntő pont a negyedik szett volt, ahol 22:17-re is vezettünk, mégse tudtuk megnyerni. Azt gondoltuk a játék már megnyerődik magától, sajnos ez a valóságban nem így van. Jelenleg természetesen csalódottak vagyunk,de türelmesnek kell lennünk, azt gondolom ebben az együttesben továbbra is sok potenciál van."