FRISS HÍREK
Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!Nyári tábor 2019!Diák csapatunk bejutott a Felsővízközben rendezendő nyolc fős országos döntőbe!Támogasson Ön is minket a COOP Jednota segítségével!A kiváló 6. helyen végeztünk!Még van esély az 5. helyre!Az 5. helyért játszunk!Önmagunkat is felülmúlva, SIKERÜLT!Szenzációs győzelem Miaván!Túlerőben voltak a kassaiak!

Lenulláztuk Miavát!

Vasárnap utolsó mérkőzésüket játszották a komáromi röpisek hazai pályán a rájátszásban Miava csapata ellen, akiknek ezúttal nem sok esélyt adtak. Összeszedett, szép játékkal 3:0 arányban győzedelmeskedtek a hazaiak.

Edymax férfi extraliga - rájátszás - 4. kör - vasárnap:

CSOPORT AZ 5. - 10. HELYEZÉSÉRT

VK SPARTAK KOMÁRNO - TJ SPARTAK MYJAVA 3:0 (20, 23, 22)
A mérkőzés hossza 75 perc volt, bírók: Juráček és Královič, nézők száma: 320.

Komárom: Pělucha 8, Sládeček 1, Kubš 11, Hinduliak 8, Rehák 16, Rak 14, libero Habán (Sánta 1). Edző: R. Pělucha.
Miava: Pollák 4, Valo 0, Konc 3, Mich. Zeman 4, J. Petráš 10, Pokopec 11, libero Kurej (Watzka 9). Edző: M. Pipa.

MVP: Juraj Rak (Komárom)

A nyitószett 4:1-es miavai vezetéssel kezdődött, viszont gyors fordítás után máris Komárom vezetett 9:8-ra. Ettől kezdve a játékrész hátralévő része kiegyenlítetten zajlott. Egyik együttes sem tudott  jelentősebb előnyhöz jutni, így a szett vége felé 18:18-at mutatott az eredményjelző. Kubš adogatásakor magasabb fordulatszámra kapcsoltak srácaink, így sikerült meglógni az ellenféltől 23:18-ra, mellyel el is dőlt az első szett kimentele.


A második játékrész kezdete kísértetiesen hasonlított az elsőéhez azzal a különbséggel, hogy ezúttal Komárom húzott el 5:2-re. Miava határozott kezdésünk ellenére kiegyenlített 5:5-re, majd újra elkezdődött a kemény ponthajhászat mindkét részről. Bár az eredményjelzőn a szett végeztéhez közeledve 19:19-es állás világított, a befejezés elkezdte felvenni az első szett zárójeleneteinek arculatát. A vendégek állhatatosak voltak, nem adtak egyetlen ajándék pontot sem csapatunknak, ennek ellenére az állás Komárom javára 23:22 lett. A drámai végjátékban az idegek harcát a hazaiak jobban bírták, ezzel behúzva a második játékrészt is második szettlabdájuknak érvényesítésével.

Miava a harmadik szettet Pollák ászaival kezdte, aki az elején nagyban kivette a részét a játékból. A vezetést egészen 9:8-ig meg is őrizték, ekkor a hazaiak fordítani tudtak, sajnos nem hosszú időre. Egy pontos előnye volt hol az egyik, hol a másik csapatnak, míg nem 16:15-ös miavai vezetésnél Sládeček adogatásai következtek, amivel a csapat növelni tudta előnyét 19:16-ra. Ezek a pontok reális reményeket ébresztettek nem csak a szett, de a mérkőzés megnyerésére is a komáromiakban. Az ellenfél csökkenteni tudta hátrányát 20:19-re, de ez sem tudta megállítani csapatunkat, így végül tökéletes játékot mutatva örülhetett a győzelemnek az az együttes, amelyik jobban akarta azt.

Robin Pělucha, Komárom edzője: "Első sorban boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk hazai pályán azután, hogy a legutóbbi mérkőzésünk nem zajlott a legideálisabban. Végre sikerült állandósítani az adogató- és fogadójátékunkat egyaránt, aminek nagyon örülök. Ma igazi csapatként játszottunk. Nem voltak felesleges veszekedések, nem csináltunk gondot magunknak, így kellene játszanunk egész évben. Mindent beleadtunk, nem estünk kétségbe ha valami nem sikerült, hittük, hogy nyerni tudunk. Természetesen örülünk a győzelemnek, minden figyelmünk a play-off - ra koncentrálódik, reméljük sikerül elérni a céljainkat."

Martin Pipa, Miava edzője: "Komárom csapata hatékonyságban leiskolázott minket a mai napon. Gyakorlott, összeszokott együttes, amely ma nyerni tudott. Gondjaink akadtak a passzokkal, amikből sok közjátékunk született, nem sikerült igazán megjátszanunk a megjátszható labdákat sem, emellett a fogadójátékunk sem volt ma elégséges, nem vagyok boldog. Gratulálok Komáromnak a mai megérdemelt győzelmühöz, örülök, hogy rámutattak hiányosságainkra, ez a play-off előtti felkészülésen nagy segíthet jelenthet nekünk."