FRISS HÍREK
Az Extraliga idő előtt véget ért!A negyeddöntő elhalasztva, határozatlan időre!Az elődöntőben vagyunk!1:0-ra vezetünk Eperjes ellen!Szombaton kezdődik a play-off!Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!

Nem folytatjuk a kupát!

A mérkőzés hozta a papírformát, egy igazi drámai harc volt egészen a végéig. Nyitra egy 3:2-es győzelemmel a zsebében utazott Komáromba, ahol a a tie-break ismét nem maradt el. Az aranyszett sajnos nem nekünk kedvezett, nyertek a vendégek, így a Szlovák Kupa elődöntőjébevaló lépésnek a kerületi riválisunk örülhetett.

A Szlovák Kupa negyeddöntőinek visszavágói 2019-20 - SZERDA: 

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - VKP BYSTRINA SPU NITRA 2:3 (23, -20, 23, -22, -12) - első mérkőzés 2:3, Nyitra jutott tovább
Bírók: Moravčík és Szász, 90 néző.

Komárom: Kašper 5, Zaťko 3, Ogurčák 26, Tarabus 9, J. Petráš 17, Rak 11, libero Turis (Forró 0). Edző: R. Pělucha.
Nyitra: P. Porubský 4, Malina 10, Jendrejčák 12, Kostoláni 28, Marinič 2, Kyjanica 15, liberá Krajčo és Remenár (Gergely 4, Galandák 5, Barbas 0). A csapatot vezette: Ľ. Paška.


Már a meccs kezdete azt mutatta, hogy lesz mit nézni szerda este. Az egyik csapatnak sem sikerült komolyabb előnyt kialakítani, ezért is volt 10:10, da ezután Nyitra elkezdett felülkerekedni. Vezetett 17:14-re, majd 19:15-re is, de Komárom nem adta magát könnyen. A hazaiak felzárkóztak 18:19 re, de nemsokára ismét 19:22 lett, ami Komárom számára nem volt kedvező. De ekkor jött František Ogurčák, akinek kiváló adogatásával sikerült megfordítania az állást 23:22-re és elképesztően végigvinnie a szettet.


A második játszmát a vendégek kapták el jobban, 4:0-ra vezettek, amikor Robin Pělucha időt kért. Ezután Komárom ismét méltó ellenfélként jétszott, bár Nyitra néhány lépéssel mindig előttünk járt. Tehát vezettek 12:9-re, Komárom feljött 12:13-ra, de a vendégcsapatnak ismét sikerült szereznie egy hárompontos előnyt, amit egészen a szett végéig meg is tartottak, amit végül meg is nyertek. Tehát folytatódhatott a dráma. 

 

A harmadik szettben már nem sikerült Nyitrának megszöknie, a hazaiak tanultak az előző szettből, de azért ennek az ellenkezője sem történt meg. Kiegyenlített játék zajlott, a csapatok fej fej mellett haladtak, 10:9-nél Komárobb magasabb fokozatra kapcsolt, ami a pontokon is meglátszott. Ezt az előnyt sikerült megtartani egészen a szett kicsúcsosodásáig, amikor 20:17-re vezettek. Minden a hazaiak elképzelése szerint zajlott, vezettek is 24:20-ra. Na aztán 24:23-nál sikerült a szettlabdát győzelemre váltani, ezért a komáromiak egy pillanatra fellélegezhettek - az állás 2:1 a hazaiak javára.  

 

Mindenki tudta, hogy ha Komárom megnyeri a negyedik szettet, akkor bekerül az elődöntőbe. Ezzel Nyitra nem értett egyet. A szett elején 5:2-nél és 12:9-nél is vezetett. Komárom nagy harciasan kiegyenlített 12:12-re, ekkor a csarnokban senki nem merte volna megmondani, mi lesz a szett vagy akár a meccs vége. A játszma folyt tovább a maga drámai medrében, Nyitra folyamatosan vezetett, de a hazaiak ott voltak szorosan a nyomukban. A negyedik szett döntő előnyét 22:19-nél dolgozták ki a vendégek, de Komáromot még ez sem törte meg. Sikerült felzárkózniuk 22:23-ra, és már csak egy kicsi kellett volna, hogy a szett állása ismét egyenlő legyen... Nem így történt, Nyitra sikeresen elbitorolta szettet, így kezdődhetett is a tie-break. 

 

Itt már minden a szerencsén múlt, de szellemileg talán a vendégek álltak jobban, akiknek sikerült is megszökni. A rövidített szettet kiegyenlített játék jellemezte, ahogy azt az egész mérkőzés során tapasztalhattuk. Az állás 5:5 volt, amikor Nyitra a hálónál való szereplésével el tudott lépni 10:6-ra, ami így visszatekintve döntő jelentőségű volt. A remény utolsó szikrája 11:13-nál csillant fel, de a nyitraiakon már nem találtunk fogást. A zoboralji vendégek megszerezték a tie-breaket, és nem csak ennek és a meccs megnyerésének örülhettek, hiszen így a legjobb négy közé is jutottak a Szlovák Kupában. 

Az edzők véleménye:


Robin Pělucha (Komárom edzője): "Ma ismét egy olyan igazi drámai mérkőzést játszottunk, amilyet csak mi tudunk. Voltak jó és rosszabb pillanatok  egyaránt, de legjobban a negyedik szett bánt, amit mi magunk rontottunk el a saját dekoncentráltságunkkal. Így csináltunk jónéhány buta hibát. A tie-break mindig lutri, kalsszikus, fent vagy lent. Ez már megint nem jött ki nekünk. Van mit feldolgoznunk, kár ezért a meccsért, mert a kupában még tovább akartunk volna játszani. Ez most nem jött össze, úgyhogy most már az elkövetkező extraligás mérkőzésekre kell összpontosítanunk."


Ľubomír Paška (Nyitra edzője): "Elképesztően boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk a Szlovák Kupa következő fordulójába, az Eperjes elleni meccs sikertelen végkimenetele után ez most egy tapasz a sebre minden játékos számára. Természetesen várjuk a további mérkőzéseket, jó sűrű így a naptárunk, de hiszem, hogy fogunk tudni így küzdeni nemcsak otthon, hanem az ellenfelek pályáján is. Szintén remélem, hogy így be tudjuk biztosítani a szerepünket és a helyünket a tabellán."