FRISS HÍREK
Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!

Nyitrának egy szettet sem engedtünk át!

Szombaton zajlott az Edymax extraliga megyei rangadója, ahol a hazai Komárom csapata fogadta a nyitrai vendégeket, és az összpontosított teljesítménynek köszönhetően örülhettek a komáromiak, hiszen egy szettet sem engedtek át az ellenfélnek.

Edymax férfi extraliga - az alapszakasz 15. fordulója - szombat:

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - VKP BYSTRINA SPU NITRA 3:0 (24, 21, 18)
Bírók: Schimpl és ifj. Dovičovič, 310 néző.

Komárom: Rak 5, Tarabus 8, Zaťko 3, Ogurčák 16, Kašper 8, J. Petráš 14, libero Turis (Kubš 0). Edző: R. Pělucha.
Nyitra: P. Porubský 3, Malina 7, Jendrejčák 2, Kostoláni 11, Marinič 2, Kyjanica 4, libero Krajčo (Gergely 4, Barbas 0, Galandák 4). Edző: Ľ. Paška.

MVP: František Ogurčák (Komárom)

Még ha a végeredmény látszólag egyszerű mérkőzést is takar, nem volt ez Komárom számára egy könnyű menet. Az elején minden a hazaiak elképzelése szerint alakult, Komárom jól elkapta az első szett kezdetét, vezetett 9:5-re majd 16:8-ra is, és úgy tűnt, hogy legalább az első szett a komáromiak könnyű zsákmánya lesz. Ezután a nyitraiak először felzárkóztak 16:12-re, nem sokkal később pedig már 20:19-es állást mutattak az eredményjelzők. A vendégek beérték az ellenfelet, ezzel meg is kezdődött a dráma. Nyitra végül még szettlabdát is szerzett, de Komárom ezt el is vette, végül nagy erőfeszítéssel kihasználta játszmalabdáját és megszerezte a vezetést. 

A megnyert első szett után a hazaiak jobb lelkiállapotban voltak, ami a második játszma elején meg is mutatkozott. Vezettek 4:0-ra, majd 8:3-ra is, ez az előny vitte őket a szett további részében is. 12:7-től megismétlődni látszott az első szett forgatókönyve, amikor a vendégcsapat megkezdte a felzárkózást. Csökkentették a hátrányt 12:10-re, és amikor Komárom ellépett 15:11-re, pillanatokon belül 16:15 volt az állás. Egészen a játszma végéig sikerült a hazaiaknak megtartani ezt a kisebb előnyt, legközelebb 21:19-re tudott feljönni az ellenfél, de a szett fennmaradó részében Komárom irányított, aki nem hagyta megismétlődni az előző szettvégi drámát. 

A harmadik szett kiegyenlített kezdése után Nyitra először szerzett kétpontos vezetést (13:11). Ogurčák szerválása alatt a vendégek persze kihasználták mindkét időkérési lehetőségüket, de a hazaiak kiváló játékát ez sem zavarta meg. Zsinórban kilenc pont megnyerése után jutottak a döntő 20:13-as vezetéshez, ezután pedig már nem volt probléma sem a harmadik szettet, sem a meccset megszerezni.  Két kupa- és egy ligamérkőzéses vereség után ez Komárom első győzelme Nyitra felett ebben az idényben. 

Robin Pělucha, Komárom edzője: "Örülök, hogy megnyertük az év utolsó itthoni meccsét. Egy újabb győztes mérkőzés ebben az idényben, szóval örülök, hogy tudjuk tartani a formánkat, még ha néha kissé hullámzó is a teljesítmény. Ma jól küzdöttünk, bár volt néhány hiba, az egyéni teljesítmény megvolt a megfelelő pillanatokban, úgyhogy örülünk a végeredménynek. A srácok küzdöttek, csapatként jászottunk, amin folyamatosan sokat dolgozunk. Hogy ne "én, te, ő, ők" legyen, hanem "mi" legyünk."

Daniel Mikušovič, Nyitra segédedzője: "A hazaiak ma nagyon jól játszottak, kiválóan védtek, nagyon jól szerváltak, sokkal kreatívabban játszottak, mint mi. Látható volt, hogy kissé fáradtak voltunk a Podgoricai Challange Cup miatt, eléggé megviselt minket. Remélem, hogy mihamarabb túljutunk ezen, mert jelenleg nagyon sűrű a programunk. Át kell ezt vennünk a fiúkkal, és ki kell elemeznünk ezt a meccset. Fiatal csapat vagyunk, szóval mindig van min javítani, reméljük, hogy győzni fogjuk azt a két mérkőzést, ami a jövő héten vár ránk."

A fényképalbumot az alábbi linkre kattintva tudják megtekinteni:

https://www.vkspartak.sk/sk/galeria/vk-spartak-ujs-komarno-vkp-bystrina-spu-nitra

Fotó: Anton Vanya