FRISS HÍREK
Az Extraliga idő előtt véget ért!A negyeddöntő elhalasztva, határozatlan időre!Az elődöntőben vagyunk!1:0-ra vezetünk Eperjes ellen!Szombaton kezdődik a play-off!Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!

Ötszettes dráma a TV közvetítésen!

Az első olyan röplabdameccsen, melyet élőben közvetített Komáromból az RTVS, a hazaiak az élen álló és veretlen Miava csapatával mérkőztek meg, végül a lebilincselő dráma a vendégek 3:2-es győzelmével zárult.

Edymax férfi extraliga  - alapszakasz - 5. forduló - szerda:

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - TJ SPARTAK MYJAVA 2:3 (-26, 15, -26, 19, -9)
Bírók: Schimpl és Juráček, 400 néző

Komárom: Ogurčák 25, Tarabus 10, J. Petráš 11, Rak 10, Kašper 10, Zaťko 4, liberó Turis (Jalovecký 0, Százvai 1, Slezák 2). Edző: R. Pělucha.
Miava: Pollák 3, Valo 2, Watzka 13, Michal Zeman 16, Konc 25, Pokopec 13, liberó Ochodnický (Viskup 1, Pavličko 0, Šíma 0, Ševcech 0, O. Zeman 0). Edző: M. Pipa.

MVP: Matúš Konc (Miava)

Robin Pělucha, a Komárom edzője: "Elsősorban gratulálni szeretnék a vendégeknek, szép röplabda volt. Hiába volt az első és a harmadik szettben is többpontos előnyünk, a végén nem tudtuk behúzni, és ez döntöte el a meccs sorsát. Nem tudtunk eléggé összpontosítani ezekben a szakaszokban, és hibákat követtünk el."


Martin Pipa, a Miava edzője: "Ma nem adtuk meg magunkat, nagyot küzdöttek a fiúk. Voltak szakaszaink, amikor egy-két játékosunk kissé kizökkent, de minden esetben sikerült visszajönnünk, a tiebreakben pedig a szívünk vitt minket, egy abszolút kollektív munka volt a miénk. Örülök, hogy egy ilyen csapatom van, akikkel öröm az edzéseken dolgozni. A kivitelezés talán ma nem volt a legideálisabb, de kiharcoltuk a győzelmet."

Az Edymax férfi extraliga ötödik körének szerdai napjára két meccs volt beütemezve. Az RTVS 2 szezonnyitó közvetítésén a tabellát vezető VO TJ Spartak Myjava hatalmas csatázás után 3:2-re nyert a VK Spartak UJS Komárno csapata ellen, és ezzel az ötödik mérkőzése után is még mindig veretlen Miavának ez a valaha volt legjobb szezonkezdése. Szintén továbbra is vertelenek a VK KDS-Šport Košice játékosai, akik a hazai betétmérkőzésen három szettben fölényesen nyertek az U20-as szlovák válogatott ellen. 


Komáromban az említésre méltó számú nézősereg és a kamerák kereszttüzében előszöris Juraj Zaťko rekordert díjazták, aki a legtöbbszörös szlovák röplabdaválogatott (243). A mérkőzést a vendégcsapat kezdte jobban, folyamatosan tartották mérsékelt előnyüket, azonban nemsokára felülkerekedtek a hazaiak és nem sokkal a vége előtt 22:18-ra vezettek. A vendégeknek sikerült kiegyenlíteni (22:22), de az első két szettlabdát a hazaiak szerezték meg. Ők ezt nem tudták kihasználni, épp ellenkezőleg, a miavaiak éltek a második lehetőséggel és átvették a vezetést (28:26). A második játszma felénél sikerült a komáromiaknak elhúzni, így fölényes győzelmet arattak (25:15). A hazaiak a harmadik szettet is erősebben kezdték, 20:17-nél nyerésre álltak, de ehhez Miavának is volt egy-két szava, fordítottak 23:21-re, és a drámai végjátékban az ötödik szettlabdát sikerült is győzelemre váltaniuk. A negyedik szettben Komáromnak kicsit bele kellett húznia, de a kezdeti hiány ellenére sikerült elvégezniük a feledatot (25:19), így következhetett is a tiebreak. Ebben a miavaiak két ásszal kezdtek, átvették a vezetést és nem is hagyták azt kicsúszni a kezeik közül, vágül 15:9-re nyertek.

 

Miava először nyert Komárom ellen 2016. január 31-e óta. Ehhez 25 ponttal járult hozzá a mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP), a sokoldalú Matúš Konc. Szintén 25 ponntal segítette csapatát a kapitány František Ogurčák, a gyakorlott leütő öt ásszal örvendeztette meg a hazai szurkolókat. A blokkból Ján Tarabus (6) tűnt ki, és négy ászt valamint négy blokkot hozott csapata számára a vendégjátékos Michal Zeman.

 

Forrás: SVF.sk

Fotó: Anton Vanya