FRISS HÍREK
Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!

Szenzációs fordítás után nagy a komáromi öröm!

Még a szokatlan 13:30-as kezdés sem vette el a komáromi szurkolók kedvét attól, hogy eljöjjenek megnézni a Felsővízköz elleni mérkőzést, és ezt valószínűleg egyikük sem bánta meg. Ezen az igazi minőségi meccsen Komárom 0:2-nél vesztésre állt és Felsővízköznek négy meccslabdája is volt, de a hazaiak csodával határos módon fordítottak, így 3:2 arányban nyerve a meccset.

Edymax férfi extraliga, 12. forduló - SZOMBAT: 

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - TJ SLÁVIA SVIDNÍK 3:2 (-23, -23, 32, 21, 13)
Bírók: Kováč és Vaško, 70 néző.

Komárom: Ogurčák, Kašper, J. Petráš, Rak, Tarabus, Zaťko, libero Turis (Százvai, Jalovecký, Slezák). Edző: R. Pělucha.
Felsővízköz: J. Hriňák, Tatarenko, Matušovský, Pietrzak, Fedorenko, Šellong, libero S. Paňko (R. Vitko, Kandráč). Edző: P. Tholt.

A mérkőzés szokatlan időpontban, 13:30-kor és a vendégek számára kedvezőbben kezdődött. A keletről érkezett csapat megszerezte az első két szettet (mindkettőt 25:23 arányban), ezzel megalapozva sorban a negyedik extraligás győzelmüket. Robin Pělucha csapatának négy meccslabdát (23:24, 24:25, 26:27 és 27:28) is sikerült hárítania a harmadik szett végén, a játszmát 34:32-re nyerték, és végül az egész párbajt megfordították. Komárom ezzel ebben az idényben a hatodik győzelmét jegyeztethette be, 20 pontja van, nyert és vesztett meccseinek aránya pedig 6-6. A dél-szlovákiai csapat ebben az idényben először nyert tiebreaket, ezelőtt három alkalommal is ők húzták a rövidebbet.

Szintén öt szettet játszott egymás ellen a két csapat kelet-szlovákiában. A vendégek akkor szintén 0:2-ről egyenlítettek 2:2-re, de a mékőzés megfordítását a maitól eltérően akkor Felsővízköz nem engedte, így nyerve 3:2-re. Peter Tholt játékosai 24 ponttal rendelkeznek, a nyert és vesztett meccsek aránya pedig 8-3.

MVP: František Ogurčák (Komárom)

Olyat, amilyet ez a két csapat nyújtott a komáromi sportcsarnokban ebben a szokatlan időpontban, rég nem láthattunk. Már az első labdától kezdve minőségi röplabdát játszottak mindkét oldalon. Elsőként a vendégek lógtak meg egy kicsivel, akik 7:4-re vezettek, ezt a kis előnyüket meg is tartották 16:12-ig. A szett végének közeledtével a hazaiak egyre zárkóztak fel az ellenfélhez, 16:20-ról feljöttek 20:21-re, de 23:23-nál Felsővízköz volt az, aki jobban bírta a drámát. 

Hasonlóképpen folytatódtak az események a második szettben is, bár ezúttal Komárom volt az, aki 5:0-s előnyre tett szert. A vendégek persze még időben észbe kaptak és 8:8-ra egyenlítettek. Később 12:11-nél még majdnem el is léptek, de Komárom ismét fordított 14:12-re. Amikor az állás 21:18 volt Komárom javára, úgy tűnt, a hazaiaknak sikerül hozni a szett végét, de ehhez a vendégeknek is volt egy-két szava. Még 23:21-ről is sikerült Felsővízköznek egyenlítenie 23:23-ra, végül még meg is fordították a szettet, így a játszmák arányát tekintve már 2:0-ra vezettek a vendégek. 

A harmadik szettben is vezetett Komárom 4:0-nál majd 7:2-nél is, de ezután a vendégek is szóhoz jutottak, akik az irányításuk alá vonták a mérkőzés középső szakaszát. Ismét vezettek 14:13-nál, ezután pedig minden egyes pontért kitűnő harcot vívtak. Komárom ismét megszerezte a vezetést, így 23:21-nél már magabiztosan nyerésre állt. A fáradhatatlan ellenfél nem engedte le fegyvereit, végül hozzájutottak első meccslabdájukhoz. Mivel a vendégek a negyedik játszmalabdát sem tudták kihasználni, Komáromnak a hosszú szettet sikerült győzelemre váltania, ez meg is adta nekik a kellő löketet. 

A negyedik szett elején a felsővízköziek rövid vezetését a hazaiak gyorsan elvették, fordítottak 9:7-re, ezzel ők kezdték el diktálni a mérkőzés tempóját. Bár a vendégek még kiegyenlítettek 13:13-ra, Robin Pělucha fiai 16:13-as döntő vezetést szereztek.  A vendégek még feljöttek 21:20-ra, de Komárom már nem hagyta kicsúszni kezei közül a tiebreak lehetőségét, és kiegyenlített 2:2-re. 

A rövidített játszmában Komárom megszerezte a vezetést 6:3-nál majd 8:4-re is vezetett, de nem is ez a meccs lett volna, ha ebben a szakaszban nem jött volna ismét dráma. A hazaiak kisebb vezetése után a vendégek megragadták a lehetőséget és felzárkóztak 11:12-re, még ki is egyenlítettek 12:12-nél. A végjátékban nagy mértékben számított a szerncse is, ami először az idényben végre a komáromiaknak kedvezett, bár azt mondják bátraké a szerencse, hát ezen a koradélutánon ez bebizonyosodott. Szép mérkőzés volt magasszintű játékkal és mindennel, amit csak egy röplabdaszurkoló kívánhat.


Robin Pělucha, Komárom edzője: "A mi oldalunkról ez ismét egy küzdés volt egészen a utolsó labdáig. Vétettünk pár hibát a mérkőzés során, akár technikaiakat akár taktikaiakat, de végre megnyertük azt az áhított tiebreaket. Remélem, hogy ezek után fokozatosan tudunk majd fejleszteni és javítani a teljesítményünkön."

Peter Tholt, Felsővízköz edzője: "Ezen a mérkőzésen a játszmák végei számítottak igazán. A harmadik szettben nem használtuk ki a meccslabdáinkat, az ötödik szettben pedig harcias játékkal sikerült megfordítani a kedvezőtlen 4:8-as állást, lehetőségünk lett volna átvenni a vezetést. Sajnos, ez ma nem sikerült."