FRISS HÍREK
Az Extraliga idő előtt véget ért!A negyeddöntő elhalasztva, határozatlan időre!Az elődöntőben vagyunk!1:0-ra vezetünk Eperjes ellen!Szombaton kezdődik a play-off!Play-off-ot 3.helyről kezdjük!Vasárnap a 3. helyért játszunk a play-off előtt!Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!

Szenzációs győzelem a bajnok, Privigye ellen!

Röplabda csapatunk tegnap a VK OSMOS Privigye ellen lépett pályára. Az első négy helyért vívott utolsó előtti mérkőzést a Szlovák Televízió egyenes adásban közvetítette, a meccsen helyenként világszínvonalú játékot láthattak a nézők.

Edymax férfi extraliga - 5. forduló – szerda:

VK OSMOS PRIVIGYE - VK SPARTAK UJS KOMÁROM 1: 3 (-19, 27, -21, -19). Bírók: Malík és Vaško, 654 néző

Privigye: P. Porubský 5, Javorčík 7, Ludha 13, Rehák 10, Pavelka 7, Prešinský 11, libero Ľ. Nemec (N. Pavlov 19, Mačuha 0) . Edző: R. Chudik.

Komárom: M. Kubš 12, Tarabus 7, Zaťko 3, Ogurčák 9, Kašper 8, J. Petráš 25, libero Turis (Rak 1, Jalovecký 2) . Edző: R. Pělucha.

MVK: Petráš Jakub (Komárom)

Megnyertük a bajnok elleni mérkőzést, és ez kiváló reklám a klubunknak, a városunknak és a röplabdának is!
A VK Spartak UJS Komárom röplabdacsapata egy újabb szerdiai mérkőzésen diadalmaskodott, amelyet a Szlovák Televízió kettes csatornája élőben közvetített a bajnok és a Szlovák Kupa friss győztese Privigye otthonából, VK OSMOS Privigye 3: 1 (19, -27, 21, 19). Komáromnak ezzel a győzelemmel esélye van a negyedik helyről a harmadik helyre lépni a rájátszás előtt. Szombaton, a 6. fordulóban Pělucha Robin védenceinek le kell győznie Svidník csapatát. A Privigyei “kakasok” pedig megnehezítették az első helyért folytatott küzdelmüket, szombaton a vezető Kassa csapata otthonában három pontos győzelemre lesz szükségük. Privigye az alapfelállásban Pavlov Nikolai nélkül állt a pályára, ezúttal Rehák Igor kapott lehetőséget, aki a találkozó előtt átvehette a Legjobb játékosnak járó díjat a januári hónapban. Komárom 654 néző előtt lépett pályára, gyakorlatilag az egész első szett alatt vezetett és megszerezte a vezetést. A második szettben a hazaik 11:10-re vezettek, majd Javorčík Milan tiltakozásért piros lapot kapott és a vendégek 15:11-re fordítottak. Időközben Pavlov, Privigye legtermékenyebb játékosa (19 pont) is a pályára lépett. A vége előtt a "kakasok" képesek voltak kiegyenlíteni Porubsky Peternek köszönhetően (20:20). Komáromnak a 23:23-as állásnál négy sett állt a rendelkezésére, de egyiket sem használta ki, és jött a büntetés - Privigye élt az első szettballjával és kiegyenlített.

A harmadik és a negyedik szett is hasonlóképpen alakult - kiegyenlített és Komárom számára jobb befejezéssel. A harmadik szettet négypontos különbséggel zárták (21:21, 25:21), a sorozat negyedik szettjét pedig hat pontos különbséggel (19:19, 25:19). Az utolsó labda szimbolikusan Petráš Jakubnál volt, aki 25 ponttal a statisztika első helyén végzett és ő lett a mérkőzés legjobb játékosa (MVP). A negyedik mérkőzésén született meg Komárom második győzelme. A következő televíziós közvetítés, jubileumi, tizedik közvetítés lesz a szezonban.

Chudík Rostislav, Privigye edzője: "Minden veszteség fáj és nehéz. A kupa győzelem eufóriája után az első szett nem volt túl jó. Komárom tapasztalt csapat, felfele halad; tudtuk, hogy nehéz ellenfél lesz. Tudtuk, azt is, hogy fejben dől el a mérkőzés és nálunk hiányzott az agresszió. Igyekeztem a szünetekben ezen javítani. Az ellenfelünk harcolt a győzelemért, agresszívebben játszott és kockáztatott. Kis részleteken múlott. Még vár ránk egy Kassa elleni mérkőzés, megpróbáljuk a legjobb helyezésért harcolni a rájátszás előtt".

Pělucha Robin, Komárom edzője: "Majdnem két hét után nyertes mérkőzést játszottunk, és örülök, hogy sikerült. Ingadozások voltak a játékunkban, de már a rájátszásra koncentrálunk. Úgy gondolom, hogy jó mérkőzés volt ez a nézők számára és kiváló reklám a röplabdának. Ez az első év a ligában, amikor ilyen kiegyensúlyozott a mezőny. Ez a szerencséről, a játékosok teljesítményéről és egyéni tulajdonságairól szól. Nem szeretek senkit kiemelni, de Petráš Jakub ma nagyon jól játszott. "