FRISS HÍREK
Két hónap után az első vereségünk!Az első négy között vagyunk!Zólyomból elhoztuk az összes pontot!3:0-ra nyertünk Nyitra ellen!Nagy győzelem Miaván!Forró Balázs: "Együtt erősebbek vagyunk!"Szenzációs fordítás után nyertünk Felsővízköz ellen!Véget ért számunkra a kupa!Trencsénben könnyű 3:0-os győzelem!A privigyei bajnok elesett Komáromban!Eperjes az összes pontot elmarta Komáromból! Egy pontot hoztunk Kassáról!3-0-ra nyertünk Zólyom ellen!Nyitrán nem jártunk sikerrel!Szoros kupameccs Nyitra ellen!Ötszettes dráma a TV közvetítésen!Egy pontot hoztunk Felsővízközből!Három szettben vertük meg Trencsént!Kevésen múlott Privigye ellenTúl a szlovák U20-as válogatotton!Nyári tábor 2019!Diák csapatunk bejutott a Felsővízközben rendezendő nyolc fős országos döntőbe!Támogasson Ön is minket a COOP Jednota segítségével!

Túlerőben voltak a kassaiak!

Röpiseink lejátszották a második play-off negyeddöntős mérkőzésüket is, ezúttal hazai pályán, ahová a kassaiak magukkal hozták remek formájukat is az első meccsről.

Edymax férfi extraliga - play-off negyeddöntő (két győztes mérkőzésre) - második mérkőzés - szombat:

VK SPARTAK UJS KOMÁRNO - VK KDS ŠPORT KOŠICE 0:3 (-18, -15, -23) - az összesített eredmény 0:2, a továbbjutó, Kassa.
Mérkőzés hossza: 75 perc, bírók: Kováč és Niklová, 390 néző.

Komárom: Pělucha 10, Sládeček 1, Kubš 10, Hinduliak 1, Rehák 7, Rak 4, liberók Pati-Nagy a M. Habán. Edző: R. Pělucha.
Kassa: Rossard 4, Jakubov 8, Kríž 6, Lamanec 19, M. Sopko ml. 9, Bališin 6, liberó Kryš (Smolej 0, Kasperkevič 0). Edző: R. Vlkolinský.

MVP: Patrik Lamanec (Kassa)

Nagy örömre a komáromi sportcsarnok megtelt nézővel, akik nívós mérkőzést láthattak, remek hangulattal karöltve. A hazaiak 3:3-ig tudták tartani a lépést, ezt követően 3:8-as állásnál ki is kérték az első időkérésüket. A kassaiak magas szinten folytatták játékukat, előbb elhúztak 12:6-ra, ahonnan ugyan a hazaiak szépíteni tudtak 11:16-ra, de Kassa ezt követően meg sem állt 20:11-ig, mellyel gyakorlatilag eldőlt az első szett kimenetele. Komárom még szépítgetni tudott az eredményen, de az ellenfél kontrolálta az eredményt teljes mértékben.

Komárom a második játékrészben valamivel tovább tudta magát tartani. 5:6-os állásig teljesen kiegyenlített játékról beszélhettünk, de Lamanec ezt követően három ásszal ajándékozta meg csapatát, majd 10:5-ös vezetést szereztek. Kassa számára megkezdődött egyfajta sikerszéria, amit többé kevésbé tartani is tudtak a szett hátralevő részében. Előbb 14:7-re vezettek, amelyet a hazaiak szépíteni tudtak 11:16-ra, de az ezt követő három pont már Richard Vlkolinský csapatának zsebében landolt. Komárom bárminemű próbálkozása hiába való volt, Kassa jobb csapat lévén megérdemelt 22:14-es vezetésre tett szert, ahonnan már egyenes út vezetett a 2:0-ás szettállásig.


Robin Pělucha csapata már a harmadik szett elején elveszettnek tűnt, 3:11-es állásnál egyértelműnek látszott a vereség. Komárom ekkor elkezdett feltámadni, 9:13-ra szépítették az eredményt. Kassának az időkérés sem segített, a hazaiak veszélyesen közeledtek a vendégekhez, elképesztő vehemens játékkal kiegyenlítettek 17:17-re, és ez még nem volt minden, a hazaiak még vezetést is tudtak szerezni 22:19-es állásnál, a csarnok szinte felrobbant. A befejezést ennek ellenére a vendégeknek sikerült behúzni, előbb kiegyenlítettek 22:22-re, majd kihasználták a második szettlabdájukat, ezzel megnyerve a harmadik szettet és egyben a mérkőzést is, mely így számukra továbbjutást ért az elődöntőbe.

Robin Pělucha, Komárom edzője: "Első sorban gratulálok Kassának a továbbjutáshoz, egyértelműen ők voltak a jobbak. A mi teljesítményünk messze nem volt ideális, főleg ami a passzokat illeti, sem ezen a mérkőzésen, sem az előzőn. Ez bánt. Gyakoroltuk ugyan, de ez nem segített sajnos. A legfájóbb pont a harmadik szett vége, ahol az ellenfél legkevésbé volt játékban fejben, de nem tudtuk kihasználni, így vesztettünk. Megyünk tovább, remélem, hogy harcolhatunk majd az ötödik helyért és még egyszer gratulálok Kassának a továbbjutáshoz."


Richard Vlkolinský, Kassa edzője: "Kiváló röplabdát játszottunk egészen a harmadik szett 11:3-mas állásáig. Aztán antiröplabdát kezdtünk játszani és azt gondoltuk majd a játék megnyeri saját magát. Nagy hibát követtünk el, lovat adtunk Komárom alá és szószerint befejeztünk játszani. Ezt gyorsan orvosoltuk és behoztuk a lemaradást. Örülök az újonnan bemutatkozott játékosoknak, akik nem a legideálisabb helyzetben kellett, hogy beálljanak, amikor Komárom jól játszott és fordított. Felmentek a pályára és nyertek néhány fontos pontot és megnyerték a mérkőzést. Örülök, hogy tovább menetelünk az elődöntőbe, mert Komáromban sosem könnyű játszani, de ezt tudtuk és felkészültünk. Az egyetlen, amit a srácoknak kiemelhetek, az a koncentráció fenntartása, mivel ennek a fontosságát hajtogatom az egész szezonban. Szóval örülök, hogy volt végre egy mérkőzésünk, ahol megőriztük az egész játék folyamán."